Duško Marković / - GORDANA BOJANIć/DAN
30/09/2024 u 10:04 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Marković: Ovo je sjajan rezultat SEP-a, pokazali smo da politika može biti pristojna i fer

Predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković izrazio je zadovoljstvo rezultatom ostvarenim na jučerašnjim izborima u Podgorici jer se pokazalo da politika može biti pristojna, fer, i bez diskvalifikacija protivnika.

-Mi smo zadovoljni ovim rezultatom zbog toga što smo pokazali da politika može biti pristojna i fer, da politika u Crnoj Gori uključuje dostojanstvo i poštovanje političkih protivnika i eliminaciju diskvalifikacije njihovih političkih stavova. Sa dva odbornička mandata nastojaćemo u budućoj gradskoj vlasti da štitimo interese građana i da se borimo za ostvarivanje naših programskih ciljeva. A programski ciljevi su red u Podgorici i red u državi Crnoj Gori - kazao je Marković.

Kako se glasalo u naseljima u Podgorici: DPS najjači na Draču i Zabjelu, PES i Demokrate u Tološima

Precizirao je da prije svega misli na više reda, profesionalaca i odgovornosti u gradskoj administraciji i javnim preduzećima.

- Želim da svojim političkim saborcima i čitavoj partijskoj infrastrukturi i mreži, čestitam na ovom sjajnom rezultatu. Ovo je bio naš cilj. Očekivanja su bile i veća, ali da nijesmo bili izloženi negativnoj i isključivoj kampanji protiv nas, ovaj bo rezultat bio bolji. Ovo je naš prvi i veliki korak - kazao je Dušo Marković.

Podsjetio je da je ulazak u gradski parlament Podgorice uspjeh nakon samo tri mjeseca od osnivanja stranke

- Vjerujem da ćemo možda već na prvim, narednim lokalnim izborima od Budve do Nikšića ovaj naš rezultat popraviti. Siguran sam da ćemo na parlamentarnim izborima biti stranka za respekt. Ne najjača, nego najozbiljnija i najodgovornija stranka u Crnoj Gori -kazao je predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković.

Govoreći o ukupnom rezultatu izbora predsjednik Stranke evropskog progresa Duško Marković je izdvojio dvije ocjene: prvu, da su građani apstinencijom dali odgovor na pitanje što misle o dosadašnjoj vlasti, i drugu, da smo imali do sada neviđenu zloupotrebu javnih resursa u političke svrhe i to od svih stranačkih blokova vlasti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 10:04