Jakov Milatović / FOTO: Nemanja VLAHOVIĆ - JAKOV MILATOVIć
06/09/2024 u 13:32 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Luka Rakčević je dokazani borac i iz klupa opozicije i pozicije

Luka Rakčević je dokazani borac i iz klupa opozicije i pozicije, poručio je predsjednik države Jakov Milatović na predstavljanju liste "Jakov Milatović - za bolju Podgoricu".

- Kao čovjek koji je pokrovitelj našeg rada i truda moj je zadatak da predstavim tri čovjeka. Svaki program se sastoji od razvojne komponente i vjerujem da će naši kandidati za odbornike i kandidat za gradončelnika predstaviti projekte kako bi Podgorica postala moderan grad. Mislim da je prezentacija koja je pripremljena na evropskom nivou - rekao je Milatović.

U trci za Podgoricu 13 lista

Kandidat za gradonačelnika Luka Rakčević predstavio je koji su im prioriteti u prvih 100 dana.

- Uvođenje 50 odsto subvencija za produženi boravak u svim škola za prva tri razreda. Nakon toga uvešćemo korpu domaćih proizvoda. Treća mjera je da se obezbijede koš i poligon u svakom naselju - rekao je Rakčević.

Rakčević je dodao da će u prvih 100 dana obezbijediti i besplatan prevoz za penzionere.

- Sledeća mjera je bioskop u KIC -u "Budo Tomović". U prvih 100 dana planirali smo i kupovinu 50 autobusa-rekao je Rakčević.

On je najavio gradnju istočne tribine pod Goricom, podzemnu garažu, ali i rekonstrukciju Jusovače.

Rakčević je naveo da će graditi nove vrtiće i škole.

- Dvadeset hiljada građana odvodi djecu u drugi dio grada i zbog toga ćemo pristupiti izradi projektne dokumentacije kako bi ubrzali ministarstva. Imali smo idejno rješenje za dom zdravlja i školu i našoj Vladi je trebalo više od godinu dana da raspiše tender. Tom dinamikom puža Podgorica ne može da se razvija - rekao je Rakčević.

On je dodao da su im prioritet i rešavanje saobraćajne gužve.

- Uvođenje većeg broja autobuskih linija i manji raspon čekanja autobusa. Započeli smo i bajk šering sistem i proširićemo biciklisticku mrežu- naveo je Rakčević.

On je naveo da političku konkurenciju ne interesuje da zaštiti interese Glavnog grada.

- Ti ljudi ne znaju šta su nadležnosti Glavnog grada. Podgorica nema vremena za gubljenje. Moramo da krenemo da radimo prvi dan nakon formiranja vlasti- rekao je Rakčević.

Kandidatkinja za odbornicu Nađa Ljiljanić navela da je njihov cilj uvođenje subvencija za produženi boravak djece u školama.

- Mislim da je ovo jako bitno jer djeca nekad i nisu bezbjedna. Po prvi put se uvodi subvencija od 50 dosto i na taj način ćemo zbrinuti 7.500 djece. Nismo zaboravili ni penzionere pa će za njih biti obezbijeđen besplatan prevoz - rekla je Ljiljanić.

Ona je dodala da žele da sva djeca u Podgorici imaju besplatan obrok.

- Za sve žene obezbijedićemo korpu domaćih proizvoda. U saradnji sa Plodovima i Tržnicama, ali da ne zaboravimo i poljoprivrednike, sve domaće proizvode ćemo na nedeljnom nivou isporučivati na adresu trudnica - rekla je Ljiljanić.

Kandidat za odbornika Balša Špadijer je naveo da je zapadna obilaznica nasušna potreba grada.

- Mi smo sve pripremili za Bulevar Vojislavljevića i ovaj projekat može da se konačno radi. To je jedan od najznačajnijih projekata koji se godinama obećavao, a nije realizovan. Tu je nadvožnjak ili podvožnjak koji spaja Bulevar Save Kovačevića i Zmaj Jovinu ulicu. U narednih mjesec dana ćemo krenuti u projektovanje ovog rješenja jer je idejno rješenje završeno - rekao je Špadijer.

Među projektima, Špadijer je na naveo, i Bulevar Veljka Vlahovića za koji je rekao da ovaj projekat mogu pokrenuti u prvih 100 dana rada.

- Tu su i brze punionice kojih će biti najmanje deset u gradu. Gradsko pozorište se decenijski provlači, nešto što je od starta krenulo da ne valja. Završićemo projekat u narednih 3,4 mjeseca - naveo je Špadijer.

Špadijer je rekao da im je namjera da Podgoričanku valorizuju na pravi način.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. septembar 2024 19:19