Ilija Mugoša / - M.VUJISIć
15/09/2024 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Mugoša: Podići ćemo higijenu na svim pijacama, zdravlje građana je najvažnije

Svjedoci smo stalnih prijetnji po zdravlje građana, pojačanih ovih dana Q groznicom s kojom vlast očito ne umije i neće da se nosi. Mi ćemo, kada nakon 29. septembra budemo u prilici, podići higijenu na gradskim pijacama na najviši nivo, kazao je nosioca liste Stranke evropskog progresa za izbore u Podgorici Ilija Mugoša.

- Zdravlje građana je najvažnije. Značajan dio naših programskih aktivnosti posvetićemo unapređenju Tržnica i pijaca i boljoj saradnji s ostalim javnim preduzećima. Vidjeli smo da je slaba saradnja između preduzeća koja se bave čistoćom i preduzeća koje je zaduženo za tržnice i pijace. Preispitaćemo da li iznosi zakupnina mogu biti niži uz bolju uslugu i sadržaj. Uredićemo Podgoricu, vrijeme je za red- kazao je Mugoša.

Kandidati za odbornike na izborima za Skupštinu Glavnog grada Podgorice i aktivisti Stranke evropskog progresa predstavili su u razgovoru s građanima na Velikoj pijaci naš program u kojem insistiramo na sređivanju gradske uprave i gradskih javnih preduzeća kojima treba da upravljaju stručnjaci, a ne političari.

Potvrđeno 13 izbornih lista: Za odbornike 714 kandidata

-Sve počinje od gradske uprave i gradskih preduzeća, a tamo od onih koji rukovode. Tržnice i pijace, Čistoća, Deponija, Parking servis, Putevi, Vodovod i kanalizacija su preduzeća kojima rukovode partijski kadrovi. A oblasti kojima se ova preduzeća bave građani prepoznaju kao najproblematičnije u gradu. Kada mi budemo odlučivali, u javnim preduzećima će zapošljavanje službenika i namještenika biti isključivo po transparentnim konkursima, a imenovanja rukovodilaca na osnovu kvalifikacije i iskustva. Dosadašnja praksa rukovođenja na osnovu partijske knjižice duboko je nepravedna prema većini građana, a uz to i neefikasna. To je i jedan od važnih faktora koji je doveo do ovakvog stanja u gradu- kazao je Ilija Mugoša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 08:11