Ana Lončarević / -POKRET NAPRIJED
28/08/2024 u 17:01 h
Andrijana DabanovićAndrijana Dabanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret Naprijed: Partijsko zapošljavanje sinonim za nepravdu

Pokret Naprijed skreće pažnju na problem partijskog zapošljavanja i smatraju da ova praksa ne samo da podriva povjerenje građana u institucije, već i značajno utiče na kvalitet usluga koje građani dobijaju, saopštila je Ana Lončarević, kandidatkinja za odbornicu Pokreta Naprijed

– Partijsko zapošljavanje u Crnoj Gori i Podgorici je postalo sinonim za nekompetentnost, nepotizam i nepravdu. Ljudi se, ne samo na rukovodeća mjesta, biraju na osnovu partijske pripadnosti, umjesto na osnovu svojih stručnih kvalifikacija i iskustva. Kao krajnji rezultat nije rijetkost da ključne pozicije zauzimaju osobe koje nisu sposobne da se nose sa zahtjevima svojih funkcija, što ozbiljno koči napredak našeg grada i države – rekla je Lončarević.

Ona je istakla da Podgorica zaslužuje da krene naprijed bržim koracima, a to je moguće samo ako se omogući zapošljavanje najboljih i najkvalifikovanijih ljudi, bez obzira da li su članovi stranaka.

– Zbog toga nam je potrebna prije svega bolja transparentnost svih konkursa kod zapošljavanja u javnom sektoru, pa će se Pokret Naprijed snažno zalagati za eliminisanje partijskog uticaja koji nas je doveo na nizak nivo profesionalnog servisa koji grad mora da ima - ističe Lončarević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. septembar 2024 10:37