Bojana Radojević / - POKRET NAPRIJED
21/09/2024 u 08:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret Naprijed: Zalažemo se za stvaranje jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom

Pokret Naprijed se u svom programu zalaže za stvaranje jednakih mogućnosti za osobe sa invaliditetom, omogućavajući im punopravno učešće u svim aspektima života na lokalnom nivou – građanskom, ekonomskom, socijalnom i kulturnom.

Mr Bojana Radojević, ekonomista i kandidatkinja za odbornicu liste”Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu” na predstojećim lokalnim izborima u Glavnom gradu je podsjetila da se od 16. do 22. septembra obilježava Evropska nedjelja mobilnosti, koja ima za cilj podsticanje održivih načina kretanja i podizanje svijesti o važnosti pristupačnosti gradskih prostora za sve građane, posebno za osobe sa invaliditetom.

Radojević kaže da Pokret Naprijed u duhu ideje mobilnosti planira:

- Uklanjanje svih fizičkih barijera koje ometaju pristup javnim objektima, zgradama, saobraćaju i drugim infrastrukturnim objektima, kao i prilagođavanje radnih mjesta za osobe sa invaliditetom.

- Otklanjanje prepreka u komunikaciji, uključujući pristup informacijama, komunikaciji i informaciono-komunikacionim tehnologijama, kao i fizičkim preprekama u okruženju i saobraćaju.

- Borbu protiv društvenih prepreka koje onemogućavaju obrazovanje, zaposlenje, povećavaju izloženost nasilju i otežavaju razvoj, prihode i kvalitet života osoba sa invaliditetom.

Ukoliko želimo Podgoricu pristupačnu svima izađimo na izbore 29. septembra i glasajmo za listu broj 2 “Dr Vuk Kadić – Pokret Naprijed – Za Podgoricu i porodicu”.

Vuk Kadić: Kišna kanalizacija problem Zabjela

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. septembar 2024 08:25