Pokret podstanara / - POKRET PODSTANARA
14/09/2024 u 07:41 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Pokret podstanara: Predizborna kampanja daje malo razloga za optimizam

Dosadašnja predizborna kampanja u Podgorici jasno pokazuje ali ne iznenađuje i daje malo razloga za optimizam. Građanima se ponovo jasno obećava da se neće dogoditi stvarne promjene, dok će političke elite nastaviti s praksom političkog profitiranja preko leđa izvaranih građana, poručuju iz Pokreta podstanara.

- Očekuje se da nijedno novo radno mjesto neće biti otvoreno, neće se graditi stanovi za građane bez krova nad glavom a mnogi će i dalje zavisiti od socijale. Nijedan ozbiljan i stvaran problem neće se rješavati i to treba probuditi alarm u svima nama kojima je dosta laži i obmana - poručili su iz tog pokreta.

Dodaju da će možda biti izgrađeni poneki vrtići i parkovi, kupljeni autobusi, ali to neće promijeniti osnovne nepravde u gradu.

- Socijalne razlike će se i dalje povećavati, a socijalni problemi građana samo će se umnožavati. Glasanje za trenutne politicke programe znači podršku bezidejnosti, neozbiljnosti i odsustvu empatije prema socijalno ugroženima i stvarnim potrebama građana obog grada. Uključivanje nosioca svih državnih institucija i korišćenje državnih kapaciteta u lokalnim izborima jasno pokazuje brutalnu borbu za moć, koja ne donosi ništa novo građanima. Ova situacija samo dokazuje i garantuje nedostatak pravih promjena - zaključuju u Pokretu podstanara.

Pokret podstanara: Novac građana se ponovo troši na nove izbore, dok se problemi gomilaju

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 07:42