/ -
19/09/2024 u 11:06 h
Nataša SpaićNataša Spaić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Rakčević: Dok smo štitili Njegošev park, politički konkurenti su boravili u štabovima DPS-a

Digli smo glas da se u Njegoševom parku, u srcu Podgorice gradi 35 hiljada kvadrata betona, stambenih i poslovnih prostora kada je DPS bio na vrhuncu moći, danas imamo prelijepi park koji ćemo dalje uređivati, sa prelijepim šetalištem uz Moraču pa sve do Duklje i na drugoj strani do Male odnosno, Lješkopoljske Gorice, saopštio je Luka Rakčević, kandidat za gradonačelnika liste "Jakov Milatović - Za bolju Podgoricu!".

– Na kasarni Morača, na osam hektara prostora, usprotivili smo se da se gradi 150 hiljada kvadrata betona i danas za taj prostor imamo nevjerovatna idejna rješenja, muzeja savremenih umjetnosti, prirodnjačkog muzeja i kuće arhitekture. Svih tih godina dok smo se mi borili, naši politički konkurenti su boravili u štabovima DPS-a i na sve to ćutali, nikad nijednu jedinu riječ nijesu kazali, nikad ni na jedan jedini protest nijesu bili sa nama, i time su pokazali koliko zaista vole ovaj grad, jer da su ga voljeli, bili bi sa nama, digli bi glas i danas bi podignutog čela šetali ovim gradom i gledali rezultate te borbe – rekao je Rakčević.

Rakčević je obećao da će u prvih sto dana nakon formiranja njihove vlasti započeti projekat izgradnje istočne tribine stadiona pod Goricom.

–Izgradnja istočne tribine podrazumijevala bi izgradnju i podzemne garaže sa 466 parking mjesta, sa nadzemnim trgom. Na drugoj strani centra grada sa trgom Božane Vučinić izgradili bi podzemnu garažu od 349 parking mjesta. Sa 815 novih parking mjesta riješili bi decenijski problem parkinga u centru grada čime stvaramo suštinske preduslove za fazno zatvaranje centra grada za saobraćaj – naglasio je Rakčević.

Poručio je i da će u njihovom mandatu rekonstruisati Podgoričanku, kao zgradu koja se decenijama nalazi u stanju potpune ruine.

Stefan Vukmanović, kandidat za odbornika, je rekao da je Luka Rakčević zbog svoje borbe postao simbol otpora takvom načinu vođenja grada.

Srđan Smatlik je naveo da je u Luki Rakčeviću prepoznao budućeg gradonačelnika kome vjeruje.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 11:06