Aktivisti Stranke evropskog progresa obišli sklonište za napuštene životinje / - FOTO: SEP
16/09/2024 u 09:13 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

SEP: Podgorica će biti grad koji brine o bezdomnim životinjama

Aktivisti Stranke evropskog progresa na čelu s predsjednikom Stranke Duškom Markovićem i nosiocem Liste za izbore u Podgorici Ilijom Mugošom obišli su sklonište za napuštene životinje „Mali veliki raj“ na Pričelju.

Mugoša je izrazio podršku vlasnici Skloništa Mirjani Vasiljević i najavio da će stranka pokrenuti u Glavnom gradu korjenitu promjenu tretmana napuštenih životinja i ostavljenih kućnih ljubimaca.

- Stranka evropskog progresa je definisala u svom Izbornom Programu Uredimo Podgoricu nekoliko konkretnih projekata u ovoj oblasti. Među njima su povećanje kapaciteta i unapređenje neadekvatnih uslova zbrinjavanja u gradskom azilu, subvencije za neprofitne organizacije koje se bave zbrinjavanjem životinja, kontrola nad populacijom pasa lutalica te gradnja krematorijuma za kućne ljubimce - naveli su.

image

Aktivisti Stranke evropskog progresa obišli sklonište za napuštene životinje

- FOTO: SEP

Vlasnica Skloništa Mirjana Vasiljević, koja se brine o više od stotinu životinja – pasa, mačaka, konja i zečeva, kazala je da se ne može osloniti na pomoć nadležnih službi Glavnog grada čiji posao radi.

- Gdje god ja pođem, ja naiđem na povrijeđenu životinju, udarenu ili iznemoglu od gladi, i ja je udomim i vodim kompletnu brigu o njoj. Treba nam jaka pomoć za liječenje. Zahvaljujem se Stranci evropskog progresa na posjeti i donaciji u hrani. Glavni grad se ne odnosi na pravi način prema ovom skloništu odnosno nema nikakav odnos - kazala je Mirjana Vasiljević.

Aktivisti SEP-a očistili ušće Zete: Ovako će čist biti cio grad kada mi budemo odlučivali

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 09:16