jakov milatović / foto: srđa boljević
18/09/2024 u 20:36 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milatović: Sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biće kada je zakažem

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović kazao je da će sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost biti kada je zakaže on.

- Savjet za Vladu Crne Gore u ovom trenutku sigurno nije ono što je Skupština.Neću dozvoliti da se Vlada prema Savjetu za odbranu i bezbjednost ponaša onako kako se ponaša prema Skupštini, dok sam ja predsjednik Crne Gore i predsjedavajući Savjetom- rekao je Milatović gostujući na televiziji Nova M.

Spajić predložio sjednicu Savjeta za odbranu za petak

Upitan da li će sjednica biti u petak ili naredne sedmice, predsjednik je istakao da se sjednica na taj način ne zakazuje.

- Već na drugačiji način. Bila je prije deset dana i svakako da će biti u doglednom roku, onda kada je zakažem. Dok sam predsjednik neću dozvoliti da se poet politika uvuče u vojne redove. Mislim da je upravo jednim dijelom i ovom koordiniranom akcijom između ministra odbrane i predsjednika Vlade opet kao što se trenutno dešava i u drugim oblastima, prosto se pokušava da se nametnu neka rješenja, da se opet dođe do degradacije odnosa prema Vojsci Crne Gore i politizacije Vojske Crne Gore- naglasio je Milatović.

Lazarević traži od Milatovića da potpiše odluku o razrješenju

On je kazao, komentarišući to što mu je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore brigadni general Zoran Lazarević uputio zahtjev da prihvati i potpiše odluku o njegovom razrješenj, da nije čovjek koji želi da opisuje prepisku između načelnika Generalštaba i predsjednika.

- Razgovaraću sa njim. Ko god se time bavi mislim da ne misli dobro Vojsci Crne Gore i državi Crnoj Gori. Zamislite situaciju, recimo u Sjedinjenim Američkim Državama, da neko objavljuje prepisku između načelnika generalštaba vojske i predsjednika Amerike. Tim nekim stvarima se bave ministar odbrane i Vlada Crne Gore- kazao je Milatović.

Krapović pozvao Milatovića da hitno zakaže sjednicu Savjeta za odbranu

Predsjednik Vlade Milojko Spajić zatražio je da se sjednica Savjeta za odbranu i bezbjednost zakaže za petak u 14.30 časova. Takođe, ministar odbrane Dragan Krapović uputio je predsjedniku Crne Gore i predsjedavajućem Savjeta Jakovu Milatoviću danas  dopis za hitno sazivanje sjednice vrhovne komande, “radi donošenja neophodnih odluka”.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 21:21