/ -SHUTTERSTOCK
11/10/2024 u 01:00 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pet savjeta koji će vam pomoći kako da poboljšate držanje

U današnjem digitalnom svijetu, mnogi zaposleni se suočavaju sa izazovima zbog svakodnevnog nošenja više uređaja, što dovodi do bolova i nelagode, posebno u ramenima, donjem dijelu leđa i vratu.

Novo istraživanje koje je sprovela kompanija HONOR povodom lansiranja Magic V3 uređaja potvrđuje zabrinutost zaposlenih zbog količine tehnologije koju svakodnevno nose na posao i sa posla. Anketa, sprovedena na uzorku od 8.000 profesionalaca širom Evrope, pokazala je da 67% ispitanika navodi kako im hibridni način rada povećava broj uređaja koje nose.

U saradnji sa dr. Rebekom Džejd Lorens, nagrađivanom ljekarkom sa preko deset godina iskustva i instruktorkom joge, kompanija HONOR nudi savjete kako da se olakšaju ti problemi i poboljša opšte zdravlje:

1. Izaberite pravu torbu – Preporučuje se korišćenje rančeva sa širokim i postavljenim kaiševima ili torbi na točkiće. Ove torbe pomažu u ravnomjernijem raspoređivanju težine, čime se smanjuje pritisak na ramena i leđa. Izbjegavajte torbe sa jednim kaišem koje mogu povećati napetost.

2. Redovno provjeravajte sadržaj torbe – Istraživanje koje je sprovela kompanija HONOR pokazalo je da 67% zaposlenih osjeća da im hibridni način rada povećava broj uređaja koje nose. Preporučuje se redovno preispitivanje i uklanjanje nepotrebnih uređaja i dodatne opreme iz torbe kako bi se olakšalo nošenje.

3. Podesite kaiševe torbe – Podesite kaiševe tako da torba bude blizu vašeg tijela i na odgovarajućoj visini. Ova praksa može pomoći u očuvanju pravilnog držanja i smanjenju napetosti u mišićima tokom nošenja torbe.

4. Mijenjajte strane na kojima nosite torbu– Ako koristite torbu sa jednim kaišem, redovno mijenjanje strana može smanjiti rizik od bolova. Ova jednostavna praksa pomaže u ravnomjernijem opterećenju tijela.

5. Vježbajte i istegnite se redovno – Doktorka Lorens savjetuje uvođenje vježbi istezanja u svakodnevnu rutinu. Neke od preporučenih vježbi uključuju istezanje ramena, preklop naprijed (Uttanasana), dječju pozu (Utthita Balasana), glavu do koljena (Janu Sirsasana) i pas prema dolje (Adho Mukha Svanasana). Ove vježbe mogu pomoći u oslobađanju napetosti i poboljšanju posture,piše lepotaizdravlje.rs

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
11. oktobar 2024 01:02