Andrea Saitaj, gazela u unioformi / - VOJSKA CRNE GORE
13/09/2024 u 17:45 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Uoči raspisivanja oglasa za vojnike po ugovoru VCG predstavlja: Andrea Saitaj, gazela u uniformi

U sklopu promotivne kampanje povodom novog oglasa za prijem vojnika po ugovoru Vojsku Crne Gore, koji će biti objavljen sredinom septemba, Vojska Crne Gore svake sedmice objavljujemo po jedan novi video spot posvećen nekom od specifičnih zanimanja u Vojsci.

Andrea Saitaj, vodnica u Četi za vezu i elektronsko ratovanje (ČVER) Vojske Crne Gore.  

Andrea je i talentovana sportistkinja koja svakog dana pretrči 20 kilometara u okviru redovnog sportskog treninga. Takmičila se i dobijala nagrade na međunarodnim vojnim takmičenjima, a takođe je državna šampionka u trci na 10 kilometara.

Počelaje vojnu karijeru kao profesionalna vojnikinja. U vojsci je otkrila talenat za sport i ambiciju da napreduje u karijeri. Za kratko vrijeme stigla je do podoficirskog čina.

- Svi su bili iznenađeni kada sam im saopštila da ću postati vojnikinja - kaže Andrea uz osmijeh.

Njeni vršnjaci su bili nepovjerljivi prema ovoj odluci misleći da je vojni poziv pretežak za naizgled krhku plavušu.

- Srećna sam i puna samopouzdanja zbog toga što sam pripadnica naše vojske. Sport mi dosta pomaže da napredujem u vojnoj karijeri i istrajem u profesionalnim izazovima. Znam da ako sam fizički spremna, sve ostalo ću lako savladati  - naglašava Andrea

Njen pobjednički duh i pozitivan životni stav su joj omogućili da postane prva žena u Vodu za elektronsko izviđanje ČVER. Vojska Crne Gore nudi brojne mogućnosti mladim ljudima da se dodatno edukuju, upoznavaju sa novim informacionim tehnologijama, tehničko-borbenim sredstvima i da napreduju u karijeri. Djevojke i momci koji se poput Andree odluče za vojnu karijeru osim stalnog posla dobijaju i mogućnost različitih usavršavanja u inostranstvu ili, kao Andrea, napredovanja u sportu budući da je vojska dobro opremljena terenima za sport.

(VIDEO) Ministarstvo odbrane počelo kampanju za novi oglas za vojnike po ugovoru

Andreina odluka da postane dio Vojske Crne Gore je očigledno bila ispravna. Osim što se uspješno ostvarila kao vojnikinja i stekla poštovanje svojih kolega i koleginica, Andrea je uspjela da svoju ljubav prema sportu pretoči u medalje.

- Ne postoji ljepši način da neko predstavlja svoju zemlju od vojske i sporta -  naglašava ona.

Vojska Crne Gore je ponosna na svoje izuzetne pripadnike i posebno počastvovana što u svojim redovima ima šampionku kao što je Andrea.

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 17:46