Са састанка Абазовића и Бауша / - Раде Копривица/Влада Црне Горе
15/09/2021 u 12:58 h
Дан порталДан портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић-Бауш: Дијаспора мост који спаја Црну Гору и Луксембург

Потпредсjедник Абазовић изразио jе задовољство посjетом за коjу jе навео да представља потврду традиционално приjатељских односа, али и додатан подстрек у контексту остваривања интезивниjе и динамичниjе сарадње Црне Горе и Луксембурга

Видљиви резултати постигнути у борби против криминала и корупциjе у претходних девет мjесеци показуjу одлучност Владе да заврши процес европских интеграциjа, саопштено jе након састанка потпредсjедника Владе Црне Горе, Дритана Абазовића и потпредсjедника Владе Великог Воjводства Луксембург, Франсоа Бауша.

Потпредсjедник Абазовић изразио jе задовољство посjетом за коjу jе навео да представља потврду традиционално приjатељских односа, али и додатан подстрек у контексту остваривања интезивниjе и динамичниjе сарадње Црне Горе и Луксембурга.

Абазовић се захвалио Влади Луксембурга на подршци европским интеграциjама Црне Горе и доприносу коjу jе Луксембург дао учлањењу Црне Горе у НАТО. Потпредсjедник Владе jе истакао да jе њихова држава често примjер за балканске државе како jедна териториjално мала, мултиетничка држава може искористити све економске и друге потенциjале.

Упознаjући потпредсjедника Бауша са значаjем коjи за Црну Гору има диjаспора у Луксембургу, Абазовић jе навео да многоброjна црногорска исељеничка заjедница представља важан мост учвршћивања веза између двиjе земље.

Изразивши задовољство због сусрета са потпредсjедником Владе Црне Горе, потпредсjедник Владе Луксембурга, Бауш саопштио jе да даjе пуну подршку европском путу Црне Горе, мотивишући прогресивне снаге да наставе путем европеизациjе грађанске и еколошке Црне Горе.

Абазовић и Бауш су се сложили да постоjи простор за интезивирање економске сарадње и веће присуство луксембуршких инвестициjа у Црну Гору, нарочито у области енергетике, туризма и банкарства.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 16:21