Дритан Абазовић / - фото: ГОВ.МЕ
27/04/2022 u 13:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Абазовић: Безбjедносни сектор ниjе у расулу, нема разлога за панику

Да ли jе неслана шала и покушаj неких структура да унесу мало панике вjероватно jе комбинациjа свега. Надам се да ће се дjеца брзо вратити у школе, казао jе потпредсједник Владе

Потпредсjедник Владе у техничком мандату и мандатар за састав 43. Владе Црне Горе Дритан Абазовић казао jе да у безбjедносном сектору нема расула и да мисли да грађани треба да се осjећаjу безбjедно.

Он jе то новинарима изjавио након што jе данас у црногорским образовним установама настава прекинута због доjава о бомбама. 

- У безбjедносном сектору нема расула. Моj апел jе да никаквог разлога за панику нема - казао је Абазовић.

Да ли jе неслана шала и покушаj неких структура да унесу мало панике вjероватно jе комбинациjа свега. Надам се да ће се дjеца брзо вратити у школе, казао jе потпредсједник Владе.

Што се тиче сјутрашње сједнице, Абазовић каже да постоји могућност дојаве бомбе и за њу.

- Већина ИП адреса је са стране, из других држава. Систем не може да функциониште том брзом којом бисмо жељели. Упућују се захтјеви другим државама да изврше контролу. На захтјеве се не реагује промпто. Мој апел је да никаквог разлога за панику нема, ништа се ванредно не дешава - оцијенио је Абазовић.

На питање новинара како коментарише што се полицијски званичници нису огласили данас, Абазовић је рекао да полиција ради свој посао.

Додао је да је већина школа коопреативна. Многи са којима сам разговарао имају свијест да неко жели да мало унесе панику.

Можда је и боље да политичари не долијевају уље на ватру, јер не могу бити од помоћи,  истакаоје Абазовић.

Предсједник Црне Горе Мило Ђукановић је у данашњем реаговању оцијенио да пријете бомбама они који су против формирања владе.

- Нисам у потпуности сигуран, не бих то искључио. Немам те информације, нити бих износио такве ставове. Бомбама пријете они који не желе прогрес Црне Горе. Јесу ли то структуре које не желе нову владу-могуће је. Али ја мислим да таквим структурама не одговара ниједна влада - оцијенио је Абазовић.

Коментарисао је и то што неки посланици неће доћи на сјутрашњу сједницу Скупштине, на који би требало да се бира нова Влада.

- То је њихово легитимно право. Свако нека бира свој начин политичке борбе - поручује Абазовић.

Он jе осудио је каменовање аутобуса на Цетињу, али и коришћење дјеце “у правцу у ком не би требало да их користимо”.

- Мој је апел да сви будемо толерантији, радимо на спуштању тензија, не контаминирамо дјецу национализмом - казао је Абазовић.

Случај Весне Меденице, како наводи Абазовић, дао је вјетар у леђа борби против организованог криминала.

- Лично очекујем да се тај тренд настави и у наредном периоду. Очекујем да се сада након што смо добили ново СДТ да испручимо грађанима правду. Задовољан сам и све иде како је замишљено, али за све треба мало времена - оцијенио је Абазовић.

Треба да се распише и међународна потjерница мислим да се ради и на томе, одговорио jе Абазовић на питање када ће бити расписана потјерница за њеним сином Милошем Меденицом.

Он је додао да су са службама Србије комуницирали о Милошу Меденици, али и о Пљевљаку Дарку Шарићу.

- Што се тиче дјеловања сектора безбједности не постоји никакво ограничење. Једини проблем који може да се покаже јесу тренутни политички односи између Црне Горе и Србије. Не очекујем да  овај случај прерасте у случај Светозоара Маровића. Високи званичници Црне Горе који се доводе у везу са организованим криминалом траже уточиште у Београду, а политичка реторика је највише уперена против званичника у Београду - казао је Абазовић новинарима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 14:47