/ Фото: Раде Копривица
21/10/2021 u 11:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Чекају нас политичка изненађења, с криминалом нема компромиса

У сваком случају све је позитивно за Црну Гору и њене грађане, поручио је вицепремијер

Црну Гору очекују позитивна изненађења у политичком и економском смислу, саопштио је потпредсједник Владе Дритан Абазовић.

Он је казао да је након састанака у Вашингтону, нарочито у Стејт Департменту и осталим институцијама, савезништво између Црне Горе и Сједињених Америчких Држава (САД) само појачано.

- Прогресивне снаге добиле су отворену подршку. Чека нас реформски пут, нема компромиса са корупцијом и организованим криминалом. А желимо да видимо још америчких инвестиција у Црној Гори и Западном Балкану - казао је Абазовић након радне посјете САД.

Он је истакао да у наредном периоду Црну Гору очекују изненађења.

-Биће и политичких и економских изненађења, али у сваком случају позитивних за Црну Гору и њене грађане - поручио је Абазовић.

Он је навео да очекује да амерички изасланик за Балкан Габријел Ескобар ускоро посјети Црну Гору и потврди, квалитетно савезништво између двије државе.

Министар вањских послова Ђорђе Радуловић казао је да је делегација Црне Горе у САД-у добила двије јасне поруке.

image
Фото: Раде Копривица

Он је рекао да је Влада Црне Горе добила поруку подршке у настојању да очува евроатлански пут државе и постане прва сљедећа чланица Европске уније (ЕУ).

- Такође, без обзира на слободну интепретацију поојединих медија да Црна Гора нема повјерење нашег најважнијег савезника и пријатеља САД-а, само наше присуство овђе говори о томе да постоји пуно повјерења између Црне Горе и САД-а - казао је Радуловић.

Према његовим ријечима, оно што све забрињава је чињеница да организовани криминал и корупција представљају опасност за безбједност једне земље исто колико екстремизам и радикализам.

- У том смислу, амерички званичници су поздравили визију Владе да се бори против овога. Јаке Црне Горе нема без јаких институција које неће зависити нити од једног појединца у њима. Институција које неће зависити од политичких промјене- истакао је Радуловић.

Он је додао да се само изградњом јаких институција може изградити јака Црну Гору која ће бити сљедећа чланица ЕУ.

- Ми смо дужни да изградимо управо такву Црну Гору која ће бити достојна наших очева и која ће бити вриједна живота наших покољења - поручио је Радуловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:31