Dritan Abazović / - PC
17/12/2021 u 20:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Држави ће да се врати њено, нека се зарати ако треба

Поручио је да свако хоће да отме од државе, као и да 250 милиона имовине треба да се врати Црној Гори

Вицепремијер Дритан Абазовић, казао је на сједници Комисије за праћење и контролу поступка приватизације, да тајкуни више немају шансе да уцјењују државу ни под цијену рата.

Он jе на сjедници истакао да је прошло вријеме уцјењивања.

 - Да ми сад овдје имамо нека уцјењивања од Баровића, Пејовића, Шотри, овога, онога…. То вријеме је, чини ми се past tense. Нека њих штити Тужилаштво, нека их штити ко год хоће, то је то, донијета су документа, спремни смо и ми. Они тужбу, ми тужбу, они тужбу, ми кривичне пријаве. Свакога ко је крао државу на стуб срама - навео је он.

Поручио је да свако хоће да отме од државе, као и да 250 милиона имовине треба да се врати Црној Гори.

 - Вратите ствари држави, вратите Црној Гори оно што је њено, свако оће да отме од државе. Ако сте уложили 800 хиљада еура, можемо вам их дати, и ај здраво. 250 милиона еура имовине треба да се врати држави Црној Гори. То је једна четвртина ауто-пута. Свако би да украде од државе. Овај купио КАП 21 милион, 300 милиона вриједи земљиште. Шта мислите ви бре људи, да треба држава да буде у својству десет људи.  Не може, пријатељу, нема више шансе. Па ако треба – нека се зарати. То је то, држави ће да се врати њено. А ви можете добити то што сте уложили и да будете захвални, јер дио вас треба, да је правде, завршити иза решетака - нагласио је он.

Потпредсједник Владе је на сједници истакао и да за враћање у погон Солане "Баjо Секулић" не треба предуг временски период, те додао да је потребна озбиљна компаниjа коjа може да увеже бизнисе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 16:13