Абазовић са Сојлујем / - Влада
22/09/2021 u 08:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Подршка Турске у свим полициjским активностима

Потпредсједник Владе, на позив Соjлуема, борави у тродневноj радноj посjети Турскоj

Црна Гора може да рачуна на пуну подршку Турске у свим полициjским активностима и у сектору за ванредне ситуациjе, казао jе потпредсjедник Владе Дритан Абазовић на састанку са министром унутрашњих послова Сулеjманом Соjлуем.

Абазовић на позив Соjлуема борави у тродневноj радноj посjети Турскоj.

Абазовић jе оциjенио да Црна Гора и Турска имаjу добре, приjатељске и садржаjне односе у готово свим областима.

"Карактерише их снажна економска сараднjа, континуирано повећанjе робне размjене и страних директних инвестициjа, као и квалитетна уговорна база коjа представља добру основу за реализациjу будућих проjеката од обостраног интереса", казао jе он.

Соjлу jе нагласио да посjета Абазовића Анкари представља симбол пуне сараднjе двиjе државе. Он jе истакао да Црна Гора има посебно мjесто на Балкану и да треба да буде носилац стабилности циjелог Западног Балкана.

"На састанку са Соjлуем, исказана jе спремност за помоћ црногорскоj полициjи у обуци и опреми за полициjске службенике", каже се у саопштенjу.

Наводи се да jе турски званичник саопштио да припремаjу специjализовано возило за контролу jавних скупова, са комплетном опремом, коjе ће донирати црногорскоj полициjи.

Абазовић и Соjлу констатовали су да двиjе државе имаjу веома добру сараднjу у области полициjских послова и превенциjе ванредедних ситуациjа. Они су размиjенили мишљенjа и о илегалним миграциjама и борби против тероризма.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

23. april 2024 22:22