Дритан Абазовић / - RADE KOPRIVICA
28/12/2021 u 11:50 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић у дводневној радној посјети Ватикану

Осим са домаћином, Абазовић ће у Ватикану имати више одвојених састанака, међу којима и са Католичком заједницом Сан Еђидио

Потпредсједник Владе  Дритан Абазовић борави од данас у дводневној радној посјети Ватикану, на позив монсињора Вићенца Паље, предсједника Папске академије за живот.

Осим са домаћином, Абазовић ће у Ватикану имати више одвојених састанака, међу којима и са Католичком заједницом Сан Еђидио.

 - Папска академија за живот има за циљ одбрану и промоцију вриједности људског живота и достојанства личности. Католичка заједница Сан Еђидио посвећује посебну пажњу маргинализованим групама друштва и промовише добровољно и бесплатно залагање за сиромашне и мир - наведено је из Абазовићевог кабинета.

Радна посјета потпредсједника Абазовића Ватикану је, истичу они, показатељ наставка дијалога са Ватиканом, који Црна Гора у континуитету његује на принципима међусобног поштовања, толеранције и разумијевања.

 - Посјета потпредсједника Абазовића је прилика да се укаже на важност јачања сарадње са Ватиканом, научним институцијама и религијским заједницама, те да се укаже да су мултикултуралност, мултиетничност и мултиконфесионалност темељ на којима почива данашња Црна Гора - наводе из кабинета.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 10:57