Радна вечера са европским парламентарцима / - Раде Копривица/Влада ЦГ
05/11/2021 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Абазовић: Успјех Црне Горе важан за регион и Европску унију

Радноj вечери су, поред амбасадорке ЕУ у Црноj Гори, Кристине Оане Попе, као домаћина, и потпредсjедника Владе Дритана Абазовића, присуствовали посланици Европског парламента Владимир Билчик (ЕПП), Даниjел Фроjнд (Зелени) и Таjс Роjтен (СиД)

Европски парламентарци спремни су да пруже сву подршку како би успио реформски пут Црне Горе, указао jе потпредсједник Владе Дритан Абазовић након синоћне радне вечере са делегациjом Европског парламента.

Радноj вечери су, поред амбасадорке ЕУ у Црноj Гори, Кристине Оане Попе, као домаћина, и потпредсjедника Владе  Дритана Абазовића, присуствовали посланици Европског парламента Владимир Билчик (ЕПП), Даниjел Фроjнд (Зелени) и Таjс Роjтен (СиД).

Наводећи да jе са ЕУ парламентарцима разговарао отворено, приjатељски и професионално о свим изазовима са коjима се суочавамо, потпредсjедник Абазовић jе истакао да jе успjех Црне Горе важан не само за нашу државу, него и регион, али и Европску униjу.

Нагласивши важност политичког диjалога као механизма за рjешавање политичке кризе и деблокаде Парламента као предуслова реформи коjе нас очекуjу у области владавине права, Абазовић jе нагласио да jе Црна Гора, поред свих препрека, постигла завидне резултате у борби против корупциjе и криминала. Потпредсjедник Владе jе ЕУ парламентарце упознао са историjском запленом кокаина у Црноj Гори, ударом на шверцере дувана, хапшењем вођа транснационалних криминалних кланова, али и важношћу усваjања Закона о пориjеклу имовине коjи ће се убрзо наћи у Скупштини Црне Горе

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. maj 2024 15:48