Ива Бајковић / - приватна архива
27/07/2021 u 08:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бајковић: Док грађани чекају социјално уље и брашно, премијер се башкари у Јапану

Наjвиши званичници свих држава данас су у своjим државама да рjешаваjу проблеме, а Здравко Кривокапић је jедини премиjер неке европске државе коjи се у периоду тешке кризе у своjоj држави шећка по Jапану као да jе на годишњем одмору, каже Бајковић

У име Платформе За Црну Гору, Ива Баjковић критиковала jе данас премиjера Кривокапића поводом броjности делегациjе функционера коjи су у име Црне Горе присуствовали отварању Олимпиjских игара у Токиjу. Бајковић тврди да ниjе било рационално да се премиjер задржи у Токиjу оволико дана, дуже од било коjег изабраног представника других држава и да и грађанима Црне Горе и нашим међународним партнерима Кривокапић шаље поруке сопствене неозбиљности.

- У тренутку када се наjављуjе увођење социjалних бонова и расподjела уља и брашна наjсиромашниjим слоjевима становништва, премиjер Кривокапић и његови сарадници као и броjно обезбjеђење данима бораве у Jапану. И не би то било толико страшно да са овог престижног међународног догађаjа нису изостали скоро па сви лидери ЕУ - критиковала jе Баjковић Кривокапића.

Наводи да jе само делегациjа функционера из Монтенегра остала у Jапану онако баш домаћински, иако jе прилика да се нађу у дипломатским разговорима са лидерима ЕУ држава (за шта и служе ова отварања) очигледно изостала. Европске економиjе су одлучиле да не бацаjу паре на одласке званичника на церемониjу отварања Олимпиjских игара и дужи боравак у Jапану. Она тврди да су наjвиши званичници свих држава данас у своjим државама да рjешаваjу проблеме, а да jе Здравко Кривокапић jедини премиjер неке европске државе коjи се у периоду тешке кризе у своjоj држави шећка по Jапану као да jе на годишњем одмору.

- Само jе Здравко Кривокапић одлучио да у Jапан отпутуjе и да тамо борави као да jе на екскурзиjи или одмору, шаљући повремено фотографиjе са спортских терена и поручуjући тако да за њега као предсjедника Владе Црне Горе посла и овако и онако нема. Здравко jе  шампион без медаље. Веома jе важно да Црна Гора што приjе добиjе новог предсjедника Владе и нову владу и да се крене у реформе, што очекуjе огромна већина црногорских грађана - закључила jе Баjковић.

Када jе риjеч о високим званицама, ниjедан предсjедник нити премиjер било коjе државе чланице Европске униjе ниjе присуствовао отварању Олимпиjских игара, осим француског предсjедника Макрона коjи jе у Jапану остао дан и по, те Великог воjводе Луксембурга Анриjа и пољског предсjедника Џуде коjи се у Jапану задржао три дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 11:53