/ Бечић - Алџарван: Заједничка визија, фото: Игор Шљиванчанин
23/05/2021 u 11:17 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић - Алџарван: Заjедничка визиjа у промоциjи толеранциjе и мира

Говорећи о потреби jачања вриjедности коjе поменута организациjа баштини, нарочито мира, заjедништва и толеранциjе, Бечић изразио jе пуну отвореност за сарадњу Скупштине Црне Горе са Глобалним савjетом за толеранциjу и мир

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић примио jе предсjедника Глобалног савjета за толеранциjу и мир амбасадора Ахмеда Мохамеда Алџарвана, у оквиру прославе обиљежавања Дана независности Црне Горе. У току састанка саговорници су размотрили начине за грађење односа и партнерства између Скупштине и Савjета, саопштено jе из Скупштине.

Како jе саопштено, Алџарван представио jе предсjеднику Скупштине мисиjу организациjе коjу предводи, истичући да Глобални савjет за толеранциjу и мир установљен као међународна платформа посвећена ширењу идеjа толеранциjе, мира и племенитих циљева. Он jе изложио инициjативе и активности везане за парламентарни ниво сарадње, посебно планове у погледу развиjања сарадње са земљама Балкана.

– Говорећи о потреби jачања вриjедности коjе поменута организациjа баштини, нарочито мира, заjедништва и толеранциjе, Бечић изразио jе пуну отвореност за сарадњу Скупштине Црне Горе са Глобалним савjетом за толеранциjу и мир. Предсjедник Скупштине jе похвалио напоре амбасадора у правцу промовисања толеранциjе и мира широм свиjета, оцjењуjући да jе неопходно заjеднички уjединити залагања на међународном нивоу – наводе у саопштењу.

Из Скупштине додатно истичу да су саговорници разматрали начине грађења односа и партнерства између Скупштине и Савjета, у циљу заjедничке афирмациjе и подршке парламента и парламентараца у ширењу вриjедности толеранциjе и мира.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 15:38