Алекса Бечић / - фото: Скупштина Црне Горе
25/06/2021 u 13:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Будући рад Секретаријата резултираће повезивањем земаља чланица

Упркос различитим ставовима о мjесту сjедишта овог органа, постигнута jе пуна сагласност око пружања подршке раду овом тиjелу и важности његовог будућег дjеловања, истиче се у саопштењу.

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић, говорио jе на осмој пленарноj сесиjи Парламентарне скупштине Процеса сарадње Jугоисточне Европе, коjа се одржала у Анталиjи, наводи се у саопштењу Скупштине Црне Горе.

Након уводних излагања предсjедника/шефова делегациjа на тему ”Сусjеди Jугоисточне Европе заjедно: Jачање механизама сарадње за будућност регионалне солидарности”, посебна пажња била jе усмjерена на питање успостављања сjедишта Сталног секретариjата ове инициjативе.

Саговорници су били jединствени у оцjени да ће наjављени Секретариjат дати значаjан импулс у циљу унапређења рада саме организациjе и пружити значаjну подршку свим земљама чланицама. Упркос различитим ставовима о мjесту сjедишта овог органа, постигнута jе пуна сагласност око пружања подршке раду овом тиjелу и важности његовог будућег дjеловања, истиче се у саопштењу.

Том приликом, предсjедник Бечић jе исказао пуну спремност Скупштине Црне Горе ка пружању безрезервне подршке успостављању овог сjедишта и изразио позитивна очекивања његовог будућег дjеловања.

– Увjерен сам да ће будуће сjедиште Секретариjата дати значаjан подстрек унапређењу квалитета рада ове инициjативе, што ће директно резултирати снажниjем повезивању земаља чланица – истакао jе Бечић.

Такође, он jе поздравио конструктивну и аргументовану расправу коjа за циљ има постизање консензуса око овог питања значаjног за будући рад и развоjну перспективу СЕЕЦП-а.

image

Алекса Бечић

- фото: Скупштина Црне Горе

– Како jе консензус нешто што морамо постићи приликом одлучивања, а с обзиром да он не постоjи у овом тренутку, као заговорник компромиса и диjалога, позивам да се уложе додатни напори у наступаjућим недjељама и мjесецима, како би се дошло до рjешења коjе jе прихватљиво за све – истакао jе он.

На позив предсjедника Велике народне скупштине Републике Турске, Мустафе Шентопа, предсjедник Бечић jе присуствовао свечаном ручку и вечери коjе су уприличене у част делегациjа земаља чланица. Он jе ту прилику искористио да се jош jедном захвали на срдачном гостопримству, и упутио позив предсjеднику Шентопу да посjети Црну Гору.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:35