Aleksa Bečić, Tilman Kuban / - foto: Demokrate
14/07/2022 u 13:19 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bečić: Crna Gora zaslužuje da postane prva naredna članica EU

Demokrate i CDU, prema ranijim najavama najviših zvaničnika Evropske narodne partije, saopštenih u Roterdamu na Kongresu te najveće porodice evropskih partija, uskoro će i formalno postati partneri

Delegacija Demokratske Crne Gore, na čelu sa predsjednikom partije Aleksom Bečićem, ugostila je u Podgorici visoku delegaciju Hrišćansko-demokratske unije Njemačke, koju je predvodio Tilman Kuban, poslanik CDU u njemačkom Bundestagu, saopštili su iz Demokratske Crne Gore. 

Kako navode, Demokrate i CDU, prema ranijim najavama najviših zvaničnika Evropske narodne partije, saopštenih u Roterdamu na Kongresu te najveće porodice evropskih partija, uskoro će i formalno postati partneri, nakon što se Demokrate, kroz punopravno članstvo u EPP-u koje se očekuje u narednim mjesecima, pridruže jednoj od najvećih partija u Evropi.

Demokrate su poželjele dobrodošlicu delegaciji Hrišćansko-demokratske unije Njemačke, partiji koju je skoro deceniju veoma uspješno predvodila bivša kancelarka Njemačke Angela Merkel.

 - Ovo samo jedan u nizu susreta kojim ćemo dodatno potvrditi zajedničke vrijednosti, spoljnopolitičke prioritete, kao i viziju Evropske unije na kojima počivaju naše dvije partije - istako je Bečić.

Imajući u vidu činjenicu da su Angela Merkel i CDU punih 16 godina izražavali nedvosmilenu podršku regionu Zapadnog Balkana, dakle i Crnoj Gori, u procesu evrointegracija i ekonomskom jačanju regiona, posjeta visoke delegacije ove partije je ispunila očekivanja, naročito kada je riječ o spremnosti da se pruži podrška Crnoj Gori na evropskom putu.

Šef delegacije Kuban, zajedno sa svojim kolegama, osim nastavka podrške na integracionom putu i ekonomskom planu našoj državi, uputio je poziv Klubu poslanika da posjeti CDU Njemačke, kao i predstavnicima Mladih demokrata da uzmu učešće u Kongresu mladih CDU, ali i predložio konkretizaciju saradnje u smislu tješnjeg povezivanja ove dvije partije.

 - Demokrate su građanska, prozapadna i evroatlantska stranka, koja će, bila u vlasti ili opoziciji, promovisati evropske vrijednosti, jer mi pripadamo zapadnom civilizacijskom i ideološkom krugu, u okviru kojeg smo ponosni na to što smo partneri u okviru Sjevernoaltanskog saveza i uskoro, vjerujem, u okviru Evropske unije, jer Crna Gora zaslužuje da postane prva naredna članica EU -  saopštio je tokom sastanka Bečić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. septembar 2024 14:16