Састанак Бечића и Кристи Карелсон / - IGOR SLJIVANCANIN
08/06/2021 u 15:32 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић-Карелсон: Договорена jача сарадња Црне Горе и Естоније

Предсjедник Бечић изразио jе отвореност за интензивирање политичког диjалога, имаjући у виду броjне потенциjале jачања билатералне сарадње између Црне Горе и Естоније

Предсjедник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са Њ.Е. Кристи Карелсон, амбасадорком Републике Естониjе у Црноj Гори, наводи се у саопштењу Скупштине Црне Горе.

Исказавши задовољство сусретом са амбасадорком прве земље са коjом jе Црна Гора успоставила дипломатске односе након обнове независности предсjедник Бечић изразио jе отвореност за интензивирање политичког диjалога, имаjући у виду броjне потенциjале jачања билатералне сарадње. Он jе захвалио на своjевременоj подршци Естониjе да Црна Гора постане чланица НАТО, као и на континуираноj потпори у оквиру преговора за чланство у Европскоj униjи. 

Предсjедник Скупштине указао jе на значаj парламентарне дипломатиjе и редовног међупарламентарног диjалога, те изразио спремност за jачање сарадње са новоизабраним предсjедником естонског Парламента, али и на нивоу вањскополитичких одбора и групе приjатељства.

– Имаjући у виду да jе Парламент Естониjе jедна од водећих институциjа када су у питању иновациjе и технологиjе, предсjедник Скупштине упознао jе саговорницу са постигнутим резултатима на пољу транспарентности, отворености и jавности рада, плановима у диjелу jачања надзорне и контролне улоге Скупштине, као и дигитализациjе законодавног процеса – наводи се у саопштењу.

image

Састанак Бечића и Кристи Карелсон

- IGOR SLJIVANCANIN

Амбасадорка Карелсон нагласила jе да Естониjа подржава проширење Европске униjе.

Естонска искуства и добре праксе у процесу европских интеграциjа могу бити од великог значаjа за даље црногорске реформе, нарочито имаjући у виду сличности двиjе државе, казала је Карелсон.

С тим у вези, упознала jе предсjедника Бечића са могућностима стручне и експертске помоћи Црноj Гори, закључује се у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 06:22