Алекса Бечић / - фото: Алекса Бечић
23/01/2022 u 15:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Ми смо за ЕУ, НАТО и грађанску Црну Гору, а против ,,коверте”, ,,снимка”, ,,прислушкивања”, ,,21 милиона”

Сада нам наше колеге коjе су добиле мандате на риjечи и беси да неће са ДПС-ом, кажу да ако нећемо у њихов проjекат са ДПС-ом, онда смо против европског пута, поручио је Бечић

Предсједник Скупштине и предсједник Демократске Црне Горе Алекса Бечић осврнуо се на евроатлански пут Црне Горе, Позитивну Црну Гору која је политичку издају правдала европским путем, као и на актуелну политичку ситуацију у земљи. 

- Некада нам jе ДПС говорио да ако ниjесмо са њима онда смо против Црне Горе и европског пута. Сада нам наше колеге коjе су добиле мандате на риjечи и беси да неће са ДПС-ом, кажу да ако нећемо у њихов проjекат са ДПС-ом, онда смо против европског пута. Кад се присjетимо да jе Позитивна Црна Гора политичку издаjу правдала одбраном европског пута онда jе све jош jасниjе. Након ,,одбране” европског пута Позитивне, стигла jе афера ,,коверта”, али и ,,похвале” из међународне заjеднице попут ,,хибридни режим”, ,,ендемска корупциjа”, ,,опште демократско назадовање” - поручио је лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић. 

Да парадокс буде већи како је казао Бечић, "ми коjи смо аутори Споразума о прозападном, европском и евроатланском путу Црне Горе смо антиевропеjци jер нећемо са ДПС-ом, а они коjи су антиНАТО и против наjвећег диjела тог Споразума су сада постали европеjци само зато што су спремни на пакт са ДПС-ом". Додао је да се зато њихов Меморандум не бави ни jедним од кључних питања.

- Када они позиваjу да се из шуме брани Црна Гора, пале гуме, блокираjу путеви камењем, шлеперима и на друге начине, или покушаваjу неуставно блокирати Парламент 28.12.2020., онда jе то заштита уставних људских права и слобода. Лично сам увиjек поздравио сваког грађанина или групациjу коjа jе мирно протестовала без обзира да ли сам се са њим слагао. Када грађани широм Црне Горе, негдjе и на -15 степени, мирно и достоjанствено желе да изразе незадовољство зато што им се отима народна воља, онда се сраман усклик поjединца на jедном скупу коjег су сви одмах осудили, представља као став народа, партиjа, група. Jефтино, провидно, трагично. Закључак jе да смо ми за ЕУ, НАТО и грађанску Црну Гору, а против ,,коверте”, ,,снимка”, ,,прислушкивања”, ,,21 милиона”, других антиевропских вриjедности и преваре 208 хиљада грађана Црне Горе - истиче предсједник Скупштине Црне Горе.

Када смо код фотеља и ту jе све jасно, казао је Бечић.

- Они коjе оптужуjу за фотеље нуде да се иде на изборе, да фотеље вратимо народу и да ово народ риjеши, а они коjи из фотеља оптужуjу друге за фотеље, одбиjаjу изборе, одбиjаjу да потпишу да неће са ДПС-ом и да рjешавамо ово унутар парламентарне већине, већ напротив кажу да су спремни на пакт са ДПС-ом jер желе jош фотеља и плаше се народне воље. Све jе у животу пролазно, а посебно функциjе. Све за слободу, образ и част, а слободу, образ и част ни за шта, никоме и никада! Ни у животу, ни у политици - закључио је предсједник Демократске Црне Горе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 18:51