/ - фото демократе
26/04/2022 u 22:06 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић: Ова шарада брзо ће проћи, побједе грађана тек ће доћи

Часно је отићи у опозицију, али је нечасно исписати странице политичке издаје, и зато тамо нећете видјети ниједног Демократу јер је нама политички морал на првом мјесту, поручио је он

Демократе су, са протеста у Херцег Новом, поручиле да је Херцег Нови један од најљепших градова на Јадрану зна се вјековима. Како су истакли, да је осим љепоте и град слободе, усправних, мирних, достојанствених људи, зна се већ доста година, јер је први окренуо леђа бившој власти, никада не прихвативши да у Новом заживе антиполитичке, антиграђанске и антиевропске вриједности и праксе.

Новљанима је предсједник Демократа Алекса Бечић поручио да ће сва ова шарада брзо проћи, да ће избора ускоро бити, и предсједничких, и ванредних парламентарних, да ће побједе грађана тек доћи јер ко једном освоји слободу више је се не одриче.

- И вечерас је Нови показао своје слободарско лице, по ко зна који пут. У једном од бисера новске ривијере, Бијелој, одржана је 23. протестна шетња против издаје изборне воље грађана и формирања пучистичке, такозване мањинске Владе. Мноштво Новљана мирном шетњом посвједочило је непоколебљивост да се на превару вијека не пристане, да су прошла времена када су слободни грађани ћутали и препуштали се сили насилника, јер слободни разумију само слободу. Показали су Новљани вечерас шта мисле о покушају оних који су спремни да зарад шачице краткотрајне власти ревитализују од грађана одбачени и поражени ДПС. Показали су шта мисле о онима који се лажно заклињу у демократију, у европске вриједности, у добробит грађана, а од избора и тих истих грађана бјеже главом без обзира јер знају колико им се вјерује и какви су им рејтинзи- наводе у саопштењу.

image
фото демократе

- Часно је отићи у опозицију, али је нечасно исписати странице политичке издаје, и зато тамо нећете видјети ниједног Демократу јер је нама политички морал на првом мјесту. Све сте претходних мјесеци видјели, а смо вам ово унапријед казали. А ево шта се десило: када смо изабрали независан и професионалан Тужилачки савјет, када смо снагом државе требали да му дамо вјетар у леђа, да правна држава заживи пуним плућима и почне да рјешава најтеже проблеме овог друштва што су криминал и корупција, они су одлучили да све сруше, и да са пораженима који су такав систем у Црној Гори установили направе нову већину- нагласио је лидер Демократа.

Додао је да је кратак, али јасан пут од чувених спискова за хапшење којима се театрално махало у Скупштини, до сарадње и служења онима са тог списка.

- Изабрали су да у живот врате нокаутирани и побијеђени ДПС, упркос свему што су обећавали грађанима и због чега су добили гласове тих грађана. Размислите да ли је макар један гласач СНП-а дао глас да се након избора прави сарадња са ДПС-ом, или да министар у тој Влади буде Ранко Кривокапић?! Наравно да таквог нема!- истакао је Бечић, и нагласио да су зато ту Демократе за које глас нити једног грађанина неће бити издат, јер је то партија којој су однос према држави, грађанима, част и достојанство изнад сваке власти, сваке функције.

Зато, објаснио је Бечић, Демократе су показале, и на дјелу доказале да није сваки политичар исти, подсјетивши да су се сви функционери Демократа по ступању на одговоне функције одрекли привилегија и радили искључиво за плату и јавни интерес.

Осврнуо се Бечић и на тврдње нових ДПС-ових коалиционих партнера.

- Тврдили су да се све ради због већине од 49 посланика. Два мјесеца касније, ни од  тропетинске већине нема ништа, ни од њиховог "помирења" нема ништа. Све се ово радило због ДПС-а и шаке функција. Јер Црна Гора се мири само поштеним односом, а не преваром, издајом и борбом за функције- нагласио је предсједник Демократске Црне Горе, па закључио да “Из тог разлога Демократе неће отићи на сједницу завјереничког скупа на којем планирају успоставити нелегалну и нелегитимну Владу. Зато, опет ћемо их побиједити, јер ми смо са грађанима и за грађане, а ова скаламерија ће брзо отићи тамо гдје јој је мјесто”

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 02:45