Са сусрета / - Фото: IGOR SLJIVANCANIN
14/10/2021 u 09:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Бечић - Шофранац Љубојевић: Јачање сарадње Италије и Црне Горе

Она је указала на неопходност јачања економских, привредних и културних веза наше земље, наводећи да „Црна Гора има што да покаже“

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се данас са новоименованом амбасадорком Црне Горе у Републици Италији, Миленом Шофранац Љубојевић.

-Констатујући предност одличних односа двије пријатељске земље, предсједник Бечић је пожелио амбасадорки Шофранац Љубојевић успјешан мандат, уз очекивање да ће својим дипломатским ангажманом додатно допринијети тјешњој сарадњи. Он се осврнуо на претходне састанке са италијанским званичницима током којих је апострофирана важност подстицаја европске перспективе региона Западног Балкана-наводе у саопштењу.

Уз исказано задовољство сусретом, амбасадорка Шофранац Љубојевић је указала на значај фреквентније сарадње двије земље и нагласила да ће се током свог мандата снажно залагати да се гласније чује глас подршке Италије у правцу интеграције наше земље у ЕУ. Она је указала на неопходност јачања економских, привредних и културних веза наше земље, наводећи да „Црна Гора има што да покаже“.

-У том контексту, амбасадорка Шофранац Љубојевић је нагласила да је Црна Гора, само у последњих годину показала зрелост демократије, потом способност да се функционише у изазовним ситуацијама које су обиљежиле минули период и потпуну усклађеност са политикама ЕУ, уз констатацију да је важно послати поруку јер, како је казала ,,управо је сада сазрео тренутак када Црна Гора очекује да њени напори на путу приступања буду вредновани-саопшитли су.

Обострано је исказано убјеђење да ће током мандата новоименоване амбасадорке доћи до интензивирања парламенатрне дипломатије посредством недавно формиране Групе пријатељства Скупштине Црне Горе и Сената Републике Италије.

Предсједник Бечић је током разговора подијелио ставове да ће Скупштина током 27. сазива дати пуни допринос у правцу истинских реформи нашег друштва, те да ће нова парламентарна већина остати чврсто досљедна у спровођењу спољнополитичког курса.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

18. maj 2024 13:24