/ - Фото: Скупштина ЦГ
16/12/2021 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић са амбасадором Чешке: Његујемо пријатељске односе

Предсједник Скупштине увјерен да ће се са том праксом наставити

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се са амбасадором Чешке у Црној Гори Kарелом Урбаном, а на састанку је Бечић казао да Црна Гора и Чешка његују традиционално добре и пријатељске односе који почивају на принципима искрености и отворености.

Kонстатујући да је Чешка у континуитету пружала подршку интеграционим и реформским процесима Црне Горе, Бечић је увјерен да ће се са том праксом наставити, те да ће Чешка, током предсједавања Савјетом Европске уније од друге половине 2022. године, наставити да пружа снажну подршку политици проширења ЕУ на Западни Балкан, напомињући да Црна Гора пуноправно чланство у Европској унији види као свој стратешки циљ и опређељење које нема алтернативу. 

- Имамо велика очекивања од чешког предсједавања Савјетом Европске уније, али такође и ми ћемо настојати да испоручимо што више резултата и тако дамо потребан и кључни импулс како би Црна Гора била прва наредна чланица Европске уније - казао је Бечић.

Амбасадор је нагласио да је боравак у Црној Гори за њега трајно богатство које га је професионално и лично надоградило, те поручио да је боравећи на овим просторима настојао да разумије дубину и комплексност друштвених и политичких односа који га карактеришу.

-Од првог тренутка, ја и моја породица смо се у Црној Гори осјећали као код куће. Захваљујем вама и вашем тиму на сарадњи и спремности да нам у сваком тренутку помогнете у вези са питањима која су нам била значајна. Хвала вам на помоћи и отвореном дијалогу- поручио је Урбан.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 12:40