Са састанка
08/07/2021 u 10:18 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Бечић-Вархељи: Наставити са постизањем резултата који ће обезбједити улазак у ЕУ

Комесар Вархељи казао је да редовно прати сва дешавања Скупштине Црне Горе и указао на важност избора чланова савјета РТЦГ

Предсједник Скупштине Црне Горе Алекса Бечић састао се током радне посјете Бриселу са комесаром за проширење, Оливером Вархељијем.

Разговарајући о актуелним збивањима на политичкој сцени у Црној Гори, саговорници су се усагласили да је потребно наставити са постизањем значајних резултата на свим пољима, који ће у најкраћем року обезбједити Црној Гори улазак у Европску унију.

Комесар Вархељи казао је да редовно прати сва дешавања Скупштине Црне Горе и указао на важност избора чланова савјета РТЦГ, усвајање тужилачких закона као и усвајање Резолуцију о Сребреници наглашивши да посебно цијени подршку јавности која је била јединствена и потврдио да ,,у овом случају нема колективне казне, а појединци који су то учинили морају одговарати, и то не само за злочине у Сребреници, већ и шире“.  

 Бечић је истакао да је подршка грађана Црне Горе за улазак у Европску унију огромна, да износи чак 80%, те да је спољна политика наше државе у потпуности усклађена са њеном политиком, што додатно олакшава процес придруживања.

На крају, Вархељи је поручио да је ,,Црна Гора показала да је земља са најрепрезентативнијим резултатима, те да је као таква одличан примјер за Европску Унију, која треба да респектује резултате и убрза процес проширења. Такође, истакао је спремност ЕУ да ради са Црном Гором на пољу постизања најбољих резултата и нагласио да су земље чланице показале вољу за приступање Европској унији.

Састанку је, поред чланова делегације предсједника Скупштине, присуствовала и отправница послова мисије Јела Вулетић Мантхоу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 09:47