Владимир Билчик / -Владимир Билчик
02/12/2021 u 19:13 h
Suzana RadevićSuzana Radević
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Билчик: Ситуација у Црној Гори проблематична, постоји застој у преговорима са ЕУ

Предсједавајући делегације Европског парламента у Парламентарном одбору ЕУ и Црне Горе за стабилизацију и придруживање (ПОСП) каже да је питао амбасадора Црне Горе при ЕУ за рок до којег би криза могла да буде ријешена, а да му је он одговорио да је то "питање од милиона долара"

Ситуација у Црној Гори је проблематична. Постоји застој у преговорима са Европском Унијом (ЕУ), јер је последње преговарачко поглавље затворено прије четири године, указао је Владимир Билчик, предсједавајући делегације Европског парламента у Парламентарном одбору ЕУ и Црне Горе за стабилизацију и придруживање (ПОСП) на јучерашњем састанку. Он је поручио и да Црна Гора мора да "откључа" правосудне реформе, о чему треба постићи ширу сагласност.

– Сада је парламентарној већини потребно постизање националног консензуса у вези са реформама које су императив за прогрес на путу ка ЕУ у кључним подручјима – изборно законодавство и правосуђе, што је, морам рећи, сада на чекању – казао је Билчик.

Додаје да је питао амбасадора Црне Горе при ЕУ за рок до којег би та криза могла да буде ријешена, а да му је он одговорио да је то "питање од милиона долара".

– То је императив да би се постигле реформе у кључним областима као што су изборне реформе и реформе у правосуђу. Нажалост, бојкот парламента и опозиције и власти у различитим периодима прошле године довели су до кашњења – казао је Билчик, уз оцјену да су се унутарполитичке подјеле у Црној Гори погоршале од последњег састанка ПОСП-а у јуну ове године.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

22. april 2024 03:03