Тихомир Богавац / Фото: Архива
10/03/2022 u 16:57 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Богавац: Бивши режим нас је опструисао у Беранама, али смо радили поштено

Дочекали су нас опустошени општински буџет, велики и нагомилани дугови и рушевине од града, тврди он

Тихомир Богавац, носилац изборне листе СНП "Беране зна најбоље" и актуелни предсједник општине Беране казао је да је СНП са коалиционим партнерима осам година радила часно и поштено, упркос свим могућим опструкцијама од стране бившег режима.

- Са тим смо се изборили на прави начин и учинили да Беране буде боље и љепше мјесто за живот. Дочекали су нас опустошени општински буџет, велики и нагомилани дугови, лоша инфраструктура, рушевине од града и низ других проблема. Све смо успјели, као што већ рекох, поштеним радом да вратимо, средимо и унаприједимо- додао је он. 

Тврди да у старту, због великих наслијеђених дугова, нису могли обезбиједити уџбенике за све основце.

- Кренуло се од првака, да би се касније из године у годину обезбиједило за све основце. Сматрамо то великим успјехом. Предсједник Општине је тада, Влади Црне Горе у више наврата предлагао да се тај програм који је спровео на општинском нивоу прошири и на друге градове Црне Горе, али наравно, као и за све што је долазило из Берана ни та његова идеја није наишла на подршку. Поред бесплатних уџбеника за основце, мислили смо и на најбоље ђаке, талентовану ђецу и спортисте, који су наш град представљали на најбољи начин, а Општина Беране је знала да им се на неки начин одужи за то. Ту су наравно и најбољи студенти из наше општине за које смо обезбиједили стипендије- навео је Богавац. 

Упркос томе, тврди, што ни од претходне ни садашње Владе Беране није имало подршку, урађено је много тога и наставиће се у том духу.

- Поред тога, Општина Беране је радила на унапређењу инфраструктуре, изградњу Постројења за пречишћавање отпадних вода, изградњу спортске Хале, изградњу зграда за избјеглице, сређивање Градског стадиона, сређивање паркова, асфалтирање ужег и ширег градског језгра, сређивање градских саобрачајница и низ других ствари са којим ће се свакако наставити,  а морам напоменути да нисмо имали подршку како од претходне, тако и од ове, сада већ, одлазеће Владе- закључио је Богавац. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
08. maj 2024 07:04