/ Александар Богдановић
09/09/2021 u 20:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

(ВИДЕО) Богдановић: На изазове одговарамо стратегијом која ће Црну Гору реформисати

Генералног секретара Демократске партије социјалиста најавио организацију општинских изборних конференција

Генералног секретара Демократске Александар Богдановић партије социјалиста саопштио је да ванредни конгрес ДПС, од 23. јануара ове године, био је бавеза да покажу јасну спремност и способност да објективно реално сагледамју нову политичку ситуацију. 

- Врло одговорно схватили смо поруку коју су нам наши бирачи послали. Та порука је гласила: за даљи напредак Црне Горе неопходна је модерна ДПС, ослобођена лоших навика и пракси, још сензибилнија према потребама грађана - партија за ново доба политичке реалности.  И зато смо покренули врло опсежан реформски процес у нашој партији.  Реформисали смо организациону структуру Партије, а већ на Конгресу је отпочео нови талас кадровског освјежења који у први план ставља нове стручне и посвећене људе. Изабрали смо 4 нова потпредсједника Партије, преко 60 одсто нових људи је у Главном одбору Партије- истакао је Богдановић.

Како је додао, одржан је Конгрес и изабрано ново руководство Савјета младих. Настављају даље са реформским активностима, сада и на нивоу општинских одбора. 

- Данас желим да вас упознам да смо покренули опсежан процес реевиденције нашег чланства. Желимо дати прилику сваком нашем члану да саопшти свој поглед на даљу потребу реформе наше партије. Додатно, желимо да кроз директну комуникацију са сваким нашим чланом потврдимо спремност да наставимо наш заједнички државотворни пут ка јачању грађанске и европске Црне Горе. Кроз снажне теренске активности обезбиједићемо и препознавање нових људи који својом подршком и залагањем могу бити дио тима који чини нову снагу ДПС-а- поручио је Богдановић.

Досадашњи процес и континуирано, како је саопштио, повећање подршке и чланства их охрабрује.

- Са одважним, храбрим и посвећеним људима, ући ћемо у нове изборне циклусе и из њих изаћи са новим изборним побједама. Након процеса реевиденције, од јесени до краја ове године слиједи и избор новог руководства на свим нивоима у сваком општинском одбору. Додатно, покрећемо и процес стварања простора за снажније укључивање нове генерације младих и на локалном нивоу, кроз организације изборних конференција за нове саставе Савјета младих на нивоу Главног града, Пријестонице и сваке општине у Црној Гори. На исти начин спроводимо и активности избора састава Женске алијансе ДПС.  Уз општинске изборне конференције за избор општинских одбора сјутра у Тивту, 11. септембра у Никшићу и Котору, и 12. септембра у Будви и Гусињу, одржаћемо наредне недјеље и изборне конференције за нове саставе општинских одбора у: Беранама, Андријевици, Улцињу и Херцег Новом, након чега ће бити изабрани и нови предсједници општинских одбора- прецизирао је он.

На исти начин ће, пшоручује, спровести реформске активности до 10. октобра у: Бијелом Пољу, Рожајама Плаву, а већ до 24. октобра и у: Бару, Даниловграду, Тузима и Колашину. 

- До краја октобра биће спроведене реформске активности и у: Пљевљима, Жабљаку, Шавнику и Плужинама, након чега ћемо до краја године спровести изборне конференције и на нивоу осталих локалних организација Демократске партије социјалиста. Дакле, на изазове одговарамо јасном стратегијом која ће Црну Гору убрзано реформисати и развијати као друштво знања, друштво слободе и друштво грађана- сматра Богдановић.

Поручује уз позив новим члановима да шанса за нове изборне побједе лежи у сваком од њих појединачно.

- Сви можемо и требамо пружити свој допринос, како бисмо спремни дочекали нове изборе и нове побједе наше Партије, наших градова и наше државе Црне Горе- казао је он.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 08:34