/ - Демократе
23/04/2023 u 12:03 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Bogdanović: Nema glasova Demokrata za ukidanje neradne nedjelje

“Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti”, poručio je Bogdanović

Demokratska Crna Gora neće glasati za izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, koje predviđaju ukidanje neradne nedjelje, poručio je predsjednik Kluba poslanika te partije Boris Bogdanović.

- Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti - poručio je Bogdanović.

Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić poručio je ranije danas na Tviteru da se njegova politička organizacija zalaže da nedjelja i dalje bude neradni dan za zaposlene u trgovini.

- Odluka o zadržavanju ili ukidanju neradne nedjelje ne zavisi od onih koji mijenjaju svoje stavove u zavisnoti od političkih potreba i izbornoh kampanja, pa su ranije bili za ukidanje, a sada navodno protiv ukidanja, već isključivo od poslanika aktuelnog saziva Skupštine, jer je predlogom koji smo čuli predviđeno da se izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini usvoje najkasnije u maju, kako bi se isti mogao primjenjivati od 1. juna i nastupajuće turističke sezone - kazao je Bogdanović.

Dogovorene izmjene Zakona o trgovini: Radna nedјelja tokom sezone, obećane veće dnevnice

On ističe da Demokrate u odnosu na navedeno pitanje ostaju principijelni i dosljedni.

- Nema glasova poslanika Demokrata za pomenute izmjene Zakona i ukidanje neradne nedjelje i tome ćemo se uvijek suprostaviti - kazao je Bogdanović.

Neradna nedjelja više nikada, kako kaže on, neće biti radna, ako o tome budu odlučivale Demokrate.

 - Nedjelja je u kulturnom i tradicionalnom smislu više od neradne nedjelje. Nadamo se da će se jednoga dana uspostaviti društveni konsenzus o važnosti odmora i slobodnog vremena, te da će se svi složiti da nedjelja treba ostati dan posvećen porodici, kulturi, tradiciji, zajedničkom odmoru i druženju s najbližima - poručio je Bogdanović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu

Izdvojeno

19. maj 2024 23:34