Vladislav Bojović / - FOTO: DNP
17/03/2024 u 10:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Bojović: DNP podržava teritorijalni integritet Ukrajine, nadamo se skorom mirovnom sporazumu

Već tri dana u političko medijskim krugovima DPS-a traje groteska u vezi mog amandmana i glasanja na POSP-u koja u svojoj namjeri i suštini nije ništa drugo bez nastavak jalove politike licemjerstva i podmetanja, kazao je Vladislav Bojović, poslanik i član Predsjednistva DNP-a.

- Za svoje političke stavove i odluke, odgovornost isključivo podnosim građanima koji su me birali i uvijek ih koordiniram sa predsjednikom DNP-a i Predsjedsništvom partije. A najviše je napadaju oni koji nisu ni pročitali moj amandman i njegovo obrazloženje - dodao je Bojović. 

Pokušaj da se pojam međunarodnog prava i teritorijalnog integriteta tretira na jedan način u Ukrajini,  a u pojedinim  državama na  drugi način, krajnje je licemjeran i predstavlja osnovni problem u geopolitičkim poremećajima kojima danas svjedočimo, naveo je.

-  Kod mene nikad nije postojao otpor da osudim bilo kakav agresivan vid djelovanja jedne države prema drugoj, makar to bila i Rusija, problem je što oni koji to očekuju od mene nikako da osude agresiju devetnaest članica NATO-a na SRJ ili kontinuirane agresije na zemlje Bliskog Istoka - istakao je Bojović.

Prema njegovim riječima, dvostruki aršini u tumačenju međunarodnog prava postaju "korisna poštapalica za unutrašnji politički folklor lova na Putina, u kojem se dežurni besposličari ali i nadničari utrkuju po portalima ko će od njih da napiše dužu kupusinu od “analize” koje ne čitaju ni njihovi članovi porodica."

- Ponavljam još jednom, i ja i partija čiji sam član podržavamo teritorijalni integritet Ukrajine, i nadamo se skorom mirovnom sporazumu Rusije i Ukrajine - poručio je.

Ali isto tako, kako je kazao, "smatramo da svi ovi što podržavaju suverenitet Ukrajine, isto to urade i u slučaju drugih država, uključujući i Srbiju. Ako to nije isto, onda neka nam objasne u čemu je razlika, a ako je isto, onda neka primijene iste međunarodne principe i načela."

- A što se tiče opadanja podrške NATO-u kod građana Crne Gore, sve dušebrižnike koji ovih dana lamentiraju nad ovom činjenicom, moram dodatno zabrinuti, i saopštiti im, da je prema našim istraživanjima koje radimo na mjesečnim nivou, broj građana koji su za izlazak iz NATO saveza preko 50%. Zašto je to tako treba pitati bivše državne čelnike koji su kompromitovali svaku ideju koje su se dotakli, uključujući i ideju nezavisnosti - zaključio je Bojović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
27. april 2024 16:08