Jелена Боровинић Боjовић / - Министарство здравља
23/01/2022 u 13:24 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Боровинић Бојовић: Нисам рођена у фотељи, позивам владајућу већину да се договоре

Министарка је истакла да се свим своjим бићем неуморно борила за добробит свих грађана Црне Горе

Jе ли ико од грађана протестовао када jе УРА 30. августа 2020. године изабрала страну? Ниjе. Данас, када гласове поштених људи желе да принесу на жртвеник бившег режима, грађани им jасно поручуjу да су се борили и да се боре против тога, поручила је министарка здравља Јелена Боровинић Бојовић.

- Ниjесам рођена у фотељи, не браним своjу позициjу већ изражавам протест против намjере да се гласовима људи коjи су противници некадашњег режима сада управо они покушаваjу насилно вратити на власт. Вjеруjем да то грађани неће дозволити. Скрећем пажњу на погубност наставка актуелне ситуациjе: већина се устремила и напада се између себе док се бившим режим слади и вреба тренутак да се докопа власти. Позивам све колеге и комплетну владаjућу већину да "обуставе паљбу" и да сви сjедну за заjеднички сто - поручује она.

Министарка је истакла да се свим своjим бићем неуморно борила за добробит свих грађана Црне Горе.

- Ипак, као лични допринос, поздравићу свако ново рjешење коjе се тиче позициjе министра здравља, али само под условом да се договор постигне у оквиру исте парламентарне већине коjа ме jе изабрала. Никад ниjесам била препрека у реализациjи циљева већине коjа ме jе изгласала. Ипак, бићу, сходно своjим могућностима, жестока брана повратку ДПС-а на власт - додала је она.

Боровинић Бојовић замолила је грађане који протестуjу да се окупљаjу у групама до 50 људи уз ношење маске и држање одстоjања, јер здравље нема алтернативу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 09:08