Божовић / Фото: Твитер
29/11/2021 u 23:22 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Божовић: Годишњицу мог прогона из ЦГ обиљежио сам пјесмом

Хвала ти Господе велика су дјела твоја, написао је велерас бивши амбасадор Србије

Пјесмом у срцу и души сам обиљежио годишњицу прогона Амбасадора Србије у Црној Гори, а посвећујем је Блаженопочившем Митрополиту Амфилохију, написао је вечерас на Твитеру бивши амбасадор Србије у Црној Гори Владимир Божовић.

- Тврд је орах воћка чудновата. Покољења дјела нека суде. Нека буде што бити не може. Хвала ти Господе, велика су дјела твоја - навео је Божовић.

Божовић је присуствовао концерту ансабмла “Kњаз Милош” из Београда који је одржан у хотелу “Палас” у Петровцу, а снимак са прославе подијелио је на друштвеној мрежи. 

- Спреман сам да учиним све што је у мојој моћи да не будем препрека братским и пријатељским односима између Србије и Црне Горе, већ да будем мост сарадње - казао је Божовић након концерта.

Подсјећамо, Божовић је бивши амбасадор Србије у Црној Гори, кога је Министарство вањских послова у претходној Влади Душка Марковића прогласило персоном нон грата и ускратило му боравак крајем новембра прошле године

Одлука тадашњег Министарства услиједила је пошто је Амбасада Србије у Црној Гори издала саопштење са цитатима Божовића који је Подгоричку скупштину 1918. назвао “ослобођењем” и “слободном вољом” црногорског народа.

Из Министарства тада је саопштено да је Божовић "омаловажио државу која му је дала дипломатско гостопримство”. 

Божовић се тада у саопштењу дотакао Мојковачке битке, наводећи је као примјер христолике жртве за свог ближњег и за слободу, била је увод у ослобођење Црне Горе и Подгоричку скупштину- као слободан израз народне воље за уједињење са братском Србијом.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

24. april 2024 14:43