Младен Брајовић / - СДП
27/11/2021 u 17:54 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Браjовић: СДП и Грађани ће посебну пажњу посветити анимирању научне и студентске заjеднице

Стипендираћемо оне коjи се одлуче да студираjу неко од локалноj заjедници потребних дефицитарних занимања, истакао је Младен Брајовић, кандидат за одборника СДП-а на Цетињу

Листа СДП и грађани ће посебну пажњу посветити анимирању научне и студентске заjеднице, коjа на Цетињу постоjи у оквиру умjетничких факултета и академиjа, и њено истинско повезивање са грађанима Цетиња, како би кроз низ заjедничких проjеката млади и креативни људи током свог боравка на Цетињу локалноj заjедници прелили дио свог талента и енергиjе, истакао је кандидат за одборника на Цетињу, Младен Брајовић.

– Успостављање транспарентних и jасно мjерљивих критериjума кроз коjе би се дошло до адекватног врjедновања талента, посвећености, прегалаштва и знања они наjбољи међу нама би били додатно мотивисани да послиjе завршетка студиjа дио свог знања примиjене и на Цетињу. Уз стални мониторинг резултата, континуирано ћемо пружати подршку, до краjа школовања или пунољетства. Стипендираћемо оне коjи се одлуче да студираjу неко од локалноj заjедници потребних дефицитарних занимања. Било да се ради о  факултетском образовању или неком од нашем граду потребних заната, улажући у младе људе жељне знања, стварамо будућност Цетиња – казао је Брајовић.

Према његовим ријечима, кроз програме партнерства са образовним институциjама треба дати подстицаj техничкоj и технолошкоj опремљености школа, ствараjући тако основцима и средњошколцима, изазовно и инспиративно окружење за стицање нових знања.

– У модерним кабинетима, до краjа дигитализованим, креираћемо друштво едукованих људи коjи су гарант будућег убрзаног развоjа Цетиња. Због будућности наше дjеце листа СДП и Грађани ће сваког дана, свим срцем радити на реализациjи ових и многих других програма – закључио је Брајовић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

13. maj 2024 05:02