/ Иван Брајовић
11/10/2021 u 13:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Брајовић: Влада нема подршку, а Парламент блокиран у недостатку кворума

Сада се чека ко ће из парламентарне већине да смогне довољно храбрости да грађане о томе обавијести и заврши ову агонију, поручио је он

Предсједник Социјалдемократа Црне Горе Иван Брајовић, на сједници Општинског одбора Социјалдемократа Херцег Новог, поручио је да Влада Здравка Кривокапића више нема подршку већине, а Парламент је, као резултат политичке кризе која влада у земљи, блокиран и без кворума.

- Сада се чека ко ће из парламентарне већине да смогне довољно храбрости да грађане о томе обавијести и заврши ову агонију која траје готово годину дана- поручио је он.

Брајовић се осврнуо на актуелне преговоре о реконструкцији Владе, истичући да они представљају покушај поправке непоправљивог.

- Према ономе што имамо прилику да видимо, дјелује као да је договор далеко. Свједоци смо изненадног приближавања ДФ-а и Демократа, након најгорих увреда које су једни за друге изговорили и написали. Питање је што ће учинити УРА и да ли ће они и даље бити саучесник у уништавању Црне Горе, или ће коначно преломити и урадити оно што су још давно требали да ураде. Све и да дође до те реконструкције, увјерен сам да би нова Влада била једнако нефункционална као и постојећа-  рекао је Брајовић.

Предсједник ОО Социјалдемократа Херцег Нови, Рајко Комненић, рекао је да је Херцег Нови један од градова гдје се најбоље виде посљедице дуготрајне власти политичких субјеката који тренутно управљају државом.

- Ви добро знате како се, са којом иконографијом и којим покличима овдје прослављају изборне побједе. У овом граду се покушава креирати атмосфера у којој ће се Црногорци осјећати као странци у сопственом граду и сопственој држави. Овдје се људи нападају ако носе заставу своје државе, маску са грбом Црне Горе. Е такав Херцег Нови не желимо, такву Црну Гору не желимо и против тога ћемо се борити до посљедњег атома наше снаге- рекао је Комненић.

Након одлуке предсједника Социјалдемократа Ивана Брајовића да се на предстојећем Конгресу неће кандидовати за нови мандат, Одбор Социјалдемократа Херцег Новог је једногласно одлучио да за новог предсједника партије предложи актуелног потпредсједника Дамира Шеховића.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 10:20