Фото: Влада ЦГ / Фото-аутор: Саша Матић
16/12/2021 u 11:58 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Британска влада партнер у борби против организованог криминала

Абазовић је исказао велико задовољство због окончања вишедеценијског организованог шверца дувана преко Слободне зоне Луке Бар

Потпредсједник Владе др Дритан Абазовић састао се са министром капиталних инвестиција, Младеном Бојанићем, директорицом Управе прихода и царина,  Миленом Петричевић, као и представнцима Британске амбасаде у Подгорици како би разговарали о могућностима даље подршке у реформи царинског законодавства и додатном јачању контрола у Слободној зони Луке Бар.

-Потпредсједник Владе Црне Горе др Дритан Абазовић истакао је одлучност у спрјечавању сваког вида злоупотреба у Слободној Зони Луке Бар и нагласио потребу јачања капацитета у борби против шверца дувана. Абазовић је исказао велико задовољство због окончања вишедеценијског организованог шверца дувана преко Слободне зоне Луке Бар-наводе у саопштењу.

Представници Британске амбасаде су нагласили досадашња улагања у јачање капацитета царинских органа, укључујући донације вриједне опреме, као и наставак улагања у развој инфраструктуре за царинске контроле у Слободној зони.

-Британска влада остаје посвећен партнер Влади Црне Горе у свим видовима борбе против организованог криминала, кроз подршку јачању сигурносних провјера на границама у циљу спречавања нелегалног протока роба, али и кроз и кроз снажење механизама легитимне трговине у земљи и региону- наводе у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 09:31