Camaj sa Gerosimenkom / - SKUPšTINA
16/10/2024 u 13:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Camaj sa Gerasimenkom: Crna Gora dokazala da ima veliko srce

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj primio je danas ambasadora Ukrajine u Crnoj Gori Olega Gerasimenka.

Tema sastanka bio je predstojeći Parlamentarni samit Krimske platforme u Rigi od 23. do 28. oktobra na kojem će učestvovati i potpredsjednik Camaj.

Potpredsjednik Camaj na samom početku izrazio je žaljenje zbog ratnih dešavanja i nevino stradalih u Ukrajini, i kazao da je Crna Gora država koja je uvijek širom otvarala svoja vrata za sve nevoljnike pa je tako i prva od zemalja van EU koja je prihvatila izbjeglice iz Ukrajine.

Ambasador Gerasimenko zahvalio je na toplom prijemu i, kako je rekao, sveukupnoj pomoći Ukrajini crnogorskog naroda i vlasti u Crnoj Gori.

Potpredsjednik Camaj ponovio je da Crna Gora kao teritorijalno mala država daje svoj puni doprinos da se Ukrajini vrati mir i sloboda koju zaslužuju. Istakao je odlučnost za nastavak podrške i solidarnosti Ukrajini na svim poljima te da će Crna Gora i u buduće biti sigurno utočište svima koji se nađu u nevolji uz nadu da se što prije stvore mirnodopski uslovi za njihov povratak kući.

Camaj: Uspješno završen veliki nacionalni statistički posao

Ambasador Gerasimenko još jednom je zahvalio naglasivši da je, bez obzira na veličinu države, Crna Gora dokazala da ima veliko srce. Takođe, iskazao je nadu da raseljena lica neće čekati još dugo na mir u Ukrajini i da će se uskoro vratiti svojoj domovini.

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Nikola Camaj rekao je da je u tom pogledu izuzetno važno postojanje parlamentarne diplomatije čemu će, kako je naveo, doprinijeti i Samit u Rigi.

Obostrano je zaključeno da su odnosi dvije države prijateljski što dokazuje i devet potpisanih i još trinaest sporazuma između Crne Gore i Ukrajine koji su u proceduri.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. oktobar 2024 13:28