Vasilije Čarapić / foto: Mićko Vujisić, Dan
01/08/2024 u 13:52 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čarapić: Očajnički trač o navodnom atentatu na Đukanovića još jedna obmana DPS

Priča o pokušaju atentata na Mila Đukanovića, bivšeg predsjednika, je Očajnički trač i još jedna obmana Demokratske partije socijalista (DPS), kazao je Vasilije Čarapić, član Predsjedništva i poslanik Pokreta Evropa sad.

Kako je kazao, današnjim saopštenjem Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjednost da informacije o navodnom planiranju atenata na bivšeg predsjednika Mila Đukanovića ne postoje u međunarodnom bezbjednosnom prostoru dokazuju da je ovaj trač izraz očaja DPS-a da svom doživotnom vođi priušti još koji minut medijske prisutnosti.

- Informacija koja se na, za DPS uobičajen način, koordinisano u kontradiktornim verzijama distribuirala kroz medije, ne potiče iz obavještajnih službi već gotovo izvjesno iz Đukanovićevih neformalnih razgovora sa poznanicima - kaazao je Čarapić.

Kako je istakao, osim neodricanja od poniznosti pred samointeresnim naredbama bivšeg predsjednika države, manipulisanje javnosti takođe nastavlja da bude sastavni dio djelovanja “reformisanog” DPS.

- Od nebuloznih neistina o fabrici čokolade i 40,000 novih radnih mjesta, preko sitničavih podvala o cijeni ulja i dizanju PDV-a, DPS je došao i do onih filmsko-poetičnih o navodnoj zavjeri protiv njihovog neprikosnovog lidera - istakao je Čarapić.

UP i ANB: Informacije da se prijeti Milu Đukanoviću nijesu tačne

Istakao je da je razobličavanje ove neuspjele afere, od strane domaćih i posredno stranih obavještajnih službi, potpuno obesmislilo pokušaj diskreditacije službi crnogorskog bezbjednosnog sektor od strane opozicionih partija.

- Zastrašivanjem opšte javnosti i zauzimanjem medijskog prostora ovom lažnom informacijom, DPS je ponovo pokazao da za njih istina i stabilnost nijesu važni, već je važan samo i isključivo Đukanovićev interes - kazao je poslanik PES-a.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 12:44