Милош Челановић / - BALSA RAKOCEVIC
13/03/2022 u 10:41 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић: Ако СНП треба да ведри и облачи новом владом, боље да стара није ни падала

СД је свјестан важности обезбјеђивања квалификоване већине од 49 посланика, спреман је да том циљу пружи потребан допринос, али не по сваку цијену, каже генерални секретар Социјалдемократа

Некоме са ретроградним свејтоназорима, готово идентичним ДФ-овим, дати да ведри и облачи у новој влади, значило би да је боље било да Кривокапићева није ни падала, каже генерални секретар Социјалдемократа Црне Горе Милош Челановић.

- Давати “помиритељску” улогу онима за које су црногорска нација и језик први пут поменуте 1942. године у окупираној Црној Гори; који су организовали протесте због признања независности Косова; оних који су пријетили Кривокапићевој влади, па их по Скупштини нијесмо могли наћи кад се гласало о неповјерењу; и оних који су у нову владу ушли по наговору “великог регионалниг играча”, читај Александра Вучића, јер је то "партија шаха одиграна за Србију, Републику Српску и Косово", значи обезбиједити још једну турбулентну политичку годину. Само овог пута, са већ једном годином иза нас коју су.... појели скакавци - каже Челановић.

Наводи да теза да би Влада која би била окупљена око СНП-ових програмских приоритета била европска и евроатлантска реална је таман колико и мантра званичне Москве да је ничим изазвана инвазија и војна окупација Украјине изведена да би се спријечио рат.

- Понављамо, СД је свјестан важности обезбјеђивања квалификоване већине од 49 посланика, спреман је да том циљу пружи потребан допринос, али не по сваку цијену. Посебно не уколико би то подразумијевало да се проруски елементи у новој Влади, у предворју другог “хладног рата”, шепуре по безбједносном, вањскополитичком, војном, као и секторима просвјете и културе. Мада, ако овако настави, СНП ће сам себе искључити из мањинске владе. Уосталом, владе нема без подршке 35 посланика државотворних грађанских партија, а без 5 посланика СНП-а је и те како може бити - истакао је генерални секретар СД.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 02:47