/ - Милош Челановић - фото: Балша Ракочевић
17/02/2022 u 09:33 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Челановић: “Углавном неслободна” Црна Гора

Како су им уста пуна хвале о себи самима очекујем неку веселу ексел табелу која ће нам објаснити да је ово сјајан резултат и да се од овога боље могло није, казао је Челановић

Самозвани експерти добили још једну оцјену свог рада. Индексом економских слобода заузели смо “јаку” 103. позицију од укупно 177 земаља. Пад за 23 мјеста у односу на предходно истразивање и улазак у зону неслободних економија резултат је овог тандема експерата у покушају, казао је функционер СД-а Милош Челановић.

Како су им уста пуна хвале о себи самима очекујем неку веселу ексел табелу која ће нам објаснити да је ово сјајан резултат и да се од овога боље могло није.

- Заборавиће да објасне “екперти” како то запошљавају и шаком и капом,како у државној управи (која је добила оцјену “прегломазна”) тако и у “ослобођеним” општинама (зашто је такође потребна сагласност министарства финансија или ипак истакнутијег експерта овог неприкосновеног економског двојца) - истакао је.

Заборавиће вјероватно, како каже, у тој табели и колону са растом цијена горива које су достигле рекордан ниво. Али цијене горива нису усамљене,у стопу их прате и цијене свих животних намирница укључујући и основне намирнице за живот које би држава требало да штити односно да конторлише њихов раст. Али државе нема већ годину и пар мјесеци па се драги суграђани прилагођавамо новонасталим околнистма.

Екперти су нас покушали убједити да је стигла слобода,а ми добили оцјену “углавном неслободна економија", закључио је Челановић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu

Izdvojeno

03. maj 2024 19:27