Gusinje / - Jovović
05/08/2024 u 17:40 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Čestitke za Dan opštine Gusinje

Zvaničnici uputili čestitke povodom Dana Opštine Gusinje

Pejović: Gusinje opština sa najvećim potencijalom

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović čestitao je u svoje i u ime Skupštine Crne Gore građankama, građanima i rukovodstvu opštine Gusinje 5. avgust - Dan opštine.

- Gusinje sa svojom okolinom predstavlja jedan od djelova Crne Gore sa najvećim potencijalima za razvoj. Kao malo gdje u Crnoj Gori, na prostoru vaše opštine nalaze se brojne prirodne ljepote sa izuzetnim mogućnostima za razvoj turizma. Tako, planinski lanac Prokletija postaje sve prepoznatljivija destinacija ne samo za strane posjetioce, već i za građane Crne Gore koji nanovo otkrivaju ovaj dio naše države. Uz još bolje infrastrukturno povezivanje Gusinja sa ostatkom Crne Gore i regionom, Gusinje može postati jedan od najboljih primjera održivog razvoja u našoj državi.

Valorizacija resursa gusinjskog kraja mora biti prioritet, kako državne, tako i lokalne vlasti. U Skupštini Crne Gore, imaćete pouzdanog partnera u tom poduhvatu, a ne treba zaboraviti ni značajnu ulogu naše dijaspore rodom iz Gusinja koja takođe doprinosi razvoju regiona iz kojeg potiče.

Uvjeren sam da će vaša opština nastaviti da se razvija i napreduje, čuvajući pritom svoje autentične vrijednosti i nasljeđe. Samo zajedno, kroz zajednički trud i posvećenost, možemo ostvariti sve naše ciljeve i učiniti Gusinje gradom u kojem ljudi žele da žive i rade.

U to ime, još jednom upućujem čestitke povodom Dana vaše opštine, uz nadu da ćemo u godinama koje dolaze nastaviti da zajednički radimo na kontinuiranom poboljšanju uslova života i prosperitetu vaše zajednice - naveo je Pejović u čestitki.

 

Bečić: Još odlučnije raditi na unapređenju uslova života u Gusinju

Potpredsjednik Vlade Aleksa Bečić čestitao je predsjedniku Opštine gospodinu Sanelu Baliću, predsjedniku Skupštine opštine gospodinu Bujaru Hasangjekaju, kao i svim građankama i građanima Dan opštine.

- U trenutku kada proslavljamo jubilarnih 10 godina od formiranja opštine Gusinje, možemo ponosno govoriti o svim prirodnim bogatstvima kojima ova opština obiluje. Samo zajedničkim trudom i ulaganjima možemo usmjeriti Gusinje u pravcu održivog razvoja, ekonomske stabilnosti i društvene kohezije- naveo je Bečić.

Kako bismo dokazali našu viziju bolje budućnosti, navodi u saopštenju, ne samo za Gusinje, već i za cijelu Crnu Goru, moramo još odlučnije raditi na unaprijeđenju infrastrukture, obrazovnog sistema i zdravstvene zaštite, u cilju poboljšanja uslova života za sve naše građane.

- Zato je važno da budemo ujedinjeni i solidarni. Energija, inovativnost i duh zajedništva su ključni za dalji napredak Gusinja. U to ime, koristim priliku da vam još jednom uputim iskrene čestitke povodom Dana opštine, uz želju da nastavimo zajedno, u duhu međusobnog poštovanja i saradnje, da zajedničkim radom prevazilazimo prepreke i gradimo bolju budućnost za sve građane Gusinja i osiguramo prosperitet za buduće naraštaje- zaključio je.


Kordić: Nastavićemo da podržavamo sve inicijative za unapređenje turizma u Gusinju

Ministarka turizma Simonida Kordić uputila čestitke povodom Dana opštine Gusinje.
- Vaš kraj krase bogata istorija, kultura i tradicija, što je velika prednost za dalji razvoj lokalne zajednice.Gusinje je poznato po svojim prirodnim ljepotama i gostoprimstvu, a uvjerena sam da će, uz vašu posvećenost i napore, ova opština postati sve privlačnija turistička destinacija. Ministarstvo turizma će nastaviti da podržava sve inicijative koje doprinose unapređenju turizma u vašem regionu, jer verujemo da Gusinje ima ogroman potencijal za dalji rast i prosperitet. Još jednom, čestitam vam Dan opštine i želim vam mnogo uspjeha u daljem radu- navodi u saopštenju.

Ćulafić: Gusinje sa svojim prirodnim ljepotama zauzima posebno mjesto na sjeveru Crne Gore

Sa posebnim zadovoljstvom, u ime Ministarstva ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera, čestitam vam 5. avgust – Dan opštine Gusinje, kazao je ministar Damjan Ćulafić.

- Vaša zajednica je živi primjer harmoničnog suživota čovjeka i prirode, bogatstva kulturne raznolikosti i neiscrpne energije za napredak. Gusinje, sa svojim prirodnim ljepotama i posvećenim ljudima, zauzima posebno mjesto na sjeveru Crne Gore.

Posebno mi je drago što upravo vaša opština daje značajan doprinos ekološkoj održivosti i očuvanju prirodnog bogatstva naše zemlje. Ministarstvo ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera će nastaviti da pruža podršku vašim naporima ka daljem razvoju, očuvanju prirodnih resursa i unapređenju kvaliteta života svih građana Gusinja - navodi se u čestitki.

 

Dukaj: Gusinje može biti jedan od centara turističke ponude sjevera

Ministar javne uprave Maraš Dukaj, čestitao je 5. avgust, Dan opštine Gusinje, predsjedniku Opštine Gusinje, Sanelu Baliću i predsjedniku Skupštine opštine Gusinje, Bujaru Hasangjekaju.

- U ime Ministarstva javne uprave i u svoje lično ime koristim priliku da vama, građankama i građanima Gusinja uputim iskrene čestitke povodom 5. avgusta, Dana opštine - kazao je Dukaj.

Valorizacijom brojnih turističkih potencijala koja posjeduje Opština Gusinje, kao i izgradnjom bolje infrastrukture, a uz već poznate turističke centre i prirodne ljepote, Gusinje može da postane jedan od centara turističke ponude sjevera Crne Gore, dodao je.

Vjerujem da će rukovodstvo prepoznati i iskoristiti navedene i druge potencijale, a samim tim unaprijediti svoju lokalnu samoupravu, kazao je Dukaj.

- Ministarstvo javne uprave će biti pouzdan partner vašoj Opštini i pružati podršku na putu unapređenja i stvaranja moderne i servisno orjentisane lokalne samouprave.

Uz najbolje želje vama, svim građankama i građanima Gusinja, još jednom čestitam 5. avgust, Dan opštine - kazao je ministar Dukaj.

Marković čestitao Dan opštine: Gusinjani iščekuju bolja vremena i ljude koji će znati da djelima pokrenu promjene

U ime Stranke evropskog progresa i svoje lično, građankama i građanima Gusinja čestitam Dan opštine, saopštio je predsjednik SEP-a Duško Marković.

- Izuzetne prirodne ljepote sa jedinstvenim krajolicima podno Prokletija – čekaju da budu valorizovane i stavljene u funkciju razvoja Gusinja i Sjevernog regiona. Ne samo prirodni resursi, već i vrijedni stanovnici tog kraja – iščekuju bolja vremena i ljude koji će znati da djelima pokrenu promjene - kazao je om.

Poručuje da SEP ima kadrove, znanje i potencijal da šanse pretvara u stvarnost, prirodne pogodnosti u razvoj, a napredak u bolji život.

- Takvi naši stavovi utemeljeni su u učincima 41. Vlade koju sam predvodio: u tom periodu završili smo i otvorili modernu zgradu Opštine Gusinje vrijednu 1,2 milona eura, stvarajući optimalne uslove za rad i funkcionisanje opštinske administracije kao rijetko gdje u Crnoj Gori. Radili smo na rekonstrukciji puta Plav – Vojno selo – Gusinje i značajno odmakli na tom poslu. Riječ je o investiciji vrijednoj blizu 4,5 miliona eura. Završili smo put Podgorica – Cijevna Zatrijebačka – Gusinje, preko Albanije, u vrijednosti od oko 15 miliona eura - podsjetio je on.

Istina, dodao je, drugima je pripalo da presijeku vrpcu na otvaranju saobraćajnice kojom Gusinjani za nešto više od sat vremena stižu do Podgorice.

- Paralelno, uspostavili smo jedinice državnih institucija radi lakšeg servisiranja potreba građana i finansirali infrastrukturno i komunalno uređenje Gusinja. Danas, deset godina od obnavljanja statusa opštine, mnoge razvojne šanse Gusinja, nažalost, nijesu iskorišćene. Saradnja sa dijasporom je protokolarna i sezonska. Za razliku od takve prakse, Stranka evropskog progresa će uspostaviti kontinuiranu saradnju sa našim ljudima u dijaspori baziranu na obostranoj potrebi i uzajamnom uvažavanju. U ime nove ere koja dolazi za Gusinje i Crnu Goru, još jednom čestitam Dan opštine - zaključio je Marković.

Bogdanović: Gusinje je bilo čuvar prirodnih ljepota, ali i multietničkog sklada

Generalni sekretar i šef Kluba poslanika Demokrata Boris Bogdanović čestitao je Dan opštine Gusinje.

- Danas, obilježavajući Dan opštine Gusinje, proslavljamo istoriju ovoga kraja koju krase neizmjerno lijepa prirodna bogastva. Kroz svoju istoriju, Gusinje je bilo čuvar prirodnih ljepota, ali i multietničkog sklada, kazao je Bogdanović.

Iako relativno mlada opština, predstavlja kraj koji ima ogroman potencijal koji bi pomogao cjelokupan razvoj Crne Gore, dodao je.

- Isključivo samo građanska Crna Gora je Crna Gora koja zasigurno obećava potpuni prosperitet našeg naroda, a gusinjska Opština svojom raznolikom nacionalnom strukturom predstavlja dom za svakoga - ističe Bogdanović.

Uvjeren sam da će stanovnici Gusinja u vremenima koja su pred nama imati sve manje razloga za napuštanje svojih ognjišta, a da će zajedno sa državnim institucijama stvoriti kraj koji će biti zamajac ekonomskog i društvenog razvoja, u kojem mlade generacije ostaju i svoje porodice grade, poručio je Bogdanović.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 22:49