Са одбора
29/07/2021 u 11:51 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Четири кандидата за предсједника ДИК-а, одбор тражи њихово саслушање

Предсједник одбора, Милун Зоговић казао је да кандидати испуњавају формалне услове за мјесто директора ДИК-а, као и да не постоје законске сметње за именовање кандидат

На јавном конкурсу који је објављен за директора Државне изборне комисије (ДИК), пријавили су се Никола Мугоша, савјетник у ДИК-у, адвокати из Подгорице Амер Шукурица и Никола Медојевић, као и адвокат Јован Војиновић из Бара, саопштено је данас на 18. сједници Административног одбора.

Предсједник одбора, Милун Зоговић казао је да кандидати испуњавају формалне услове за мјесто директора ДИК-а, као и да не постоје законске сметње за именовање кандидата. 

Административни одбор усвојио је данас и приједлог да се спроведе консултативно саслушање пријављених кандидата за предсједника ДИК-а. Са седам гласова за и пет уздржаних одбор је донио одлуку да се прихвати иницијатива коју је предложио посланик Демократске Црне Горе, Владимир Мартиновић, који је захтјевао да се организује саслушање пријављених кандидата, како би, како каже, читав процес био максимално транспарентан.

Милун Зоговић казао је да саслушање кандидата није нужно, јер за то нема законског утемељења.

-Нјих нико није пријавио већ су се сами пријавили. Они због недоласка не могу трпјети никакве консеквенце . Могу само да се одазову добром вољом-казао је Зоговић рекавши да ће да стави на гласање приједлог Мартиновића.

Посланица Социјалдемократске партије Драгиња Вуксановић Станковић кратко је казала да кандитат Никола Мугоша одскаче од свих других, јер има сјајну биографију.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 17:14