Амина Цикотић / - SDP
27/09/2021 u 15:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Цикотић: Премијер безочно крши све прописане мjере

Да апсурд буде jош већи, исти таj премиjер jе на челу Савjета за борбу против корона вируса, након што jе с тог мjеста смиjенио актуелну министарку здравља Боровинић Боjовић, каже портпаролка СДП-а

Након скандалозних изjава предсjедника Владе Црне Горе Здравка Кривокапића, о снази вjере у борби против вируса ковид-19, а након броjних кршења здравствених мjера, ипак смо се надали да ће осjетити макар мало одговорности према грађанима чиjи jе премиjер, каже Амина Цикотић, портпаролка СДП-а.

- Ниjесмо вjеровали да можемо доћи у ситуациjу да добиjемо премиjера коjи вjеруjе да се снагом вjере могу и брда помjерати, коjи ће доносити мjере па их свакодневно и сам кршити, коjи говори о значаjу вакцинациjе а да се ни сам ниjе вакцинисао, а онда дође и извињава се. Него се сад више и не извињава, него безочно, без трунке одговорности према грађанима, иде с jедног вjерског догађаjа на други и на очи циjеле jавности крши све прописане мjере, како jедном премиjеру и приличи, зар не - истиче Цикотић.

Да апсурд буде jош већи, истиче, исти таj премиjер jе на челу Савjета за борбу против корона вируса, након што jе, напомињемо, с тог мjеста смиjенио актуелну министарку здравља Jелену Боровинић Боjовић. Истиче да након тадашњег понижења Министарства здравља и министарке, данас свjедочимо поновном понижавању и то не само министарства већ и ИJЗ.

- Они коjи су власт не поштуjу мjере коjе сами прописуjу, него су мjере ту само кад треба да их поштуjе обичан народ. Наиме, jуче су премиjер и чланови Владе безочно кршили епидемиолошке мjере коjе су претходно они дониjели. Након jедног таквог скандала, реакциjа jедног од министара jе да „требало jе током циjелог догађаjа да носим маску“ и да „jавни функционери мораjу дати све од себе да буду примjер у друштву“.

Стога jе сад већ jасно да се премиjер и његови апостоли неће лако будити из свог теократског сна, и бринемо се да су можда запали у кому, додатним погоршањем њиховог политичког здравља усљед снажног утицаjа СПЦ - наводи Цикотић у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 13:03