FOTO: nsd / - FOTO: NSD
03/08/2024 u 20:06 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Članovi Vlade na komemorativnoj ceremoniji povodom godišnjice "Oluje"

Delegacija Nove srpske demokratije koju su činili potpredsjednik Vlade Crne Gore za obrazovanje, nauku i odnose sa vjerskim zajednicima Budimir Aleksić, ministar prostornog planiranja, urbanizma i državne imovine Slaven Radunović, ministarka turizma Simonida Kordić i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević, prisustvovala je danas u Loznici komemorativnoj ceremoniji povodom Dana sjećanja na progon Srba iz Hrvatske u akciji „Oluja“.

- Prije 29 godina, u akciji „Oluja“ ubijeno je ili nestalo oko 2000 Srba, dok je više od 220.000 protjerano. Danas su Srbi iz svih krajeva bivše Jugoslavije i svijeta poslali jasnu poruku da njegujući sjećanje na sve one koji su nevino stradali ili su svoje živote položili za očuvanje nacionalnog bića, jačaju jedinstvo srpskog naroda i stvaraju temelj njegove bolje budućnosti- saopšteno je iz NSD-a.

Mandić povodom godišnjice "Oluje": Za srpski narod nema smrti, samo seoba

Na Fejsbuku se oglasio i predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

- Na poziv Vlade Srbije, zajedno sa svojim kolegama, prisustvovao sam Danu sjećanja na sve stradale i prognane Srbe u oružanoj akciji "Oluja". Kultura sjećanja je jako važna za cjelokupan srpski narod i zato me raduje što smo se danas okupili u Loznici iz svih krajeva da pokažemo da ne zaboravljamo naše žrtv- naveo je Kovačević.

Četvrtog avgusta 1995. godine počela je hrvatska vojno-policijska operacija "Oluja" čija se godišnjica u Srbiji obilježava kao Dan sjećanja na stradale i prognane Srbe, a u Hrvatskoj kao Dan pobjede i domovinske zahvalnosti.

Hrvatska vojno-policijska akcija "Oluja" počela je napadom hrvatskih snaga na tadašnju Republiku Srpsku Krajinu. U toj akciji protjerano je između 200.000 i 250.000 Srba, a ubijeno je ili nestalo više od 2.000 ljudi.

Dajković: Vojno nadmoćna Srbija više nikada neće dozvoliti stradanje srpskog naroda

 

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
NSDLOZNICAVLADA
17. septembar 2024 15:25