Vladislav Dajković / - FOTO: SLOBODNA CRNA GORA
16/07/2024 u 15:43 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Dajković prijavio prijetnje smrću nakon izjave da treba ukloniti spomenik Titu

Medijski tim SCG saopštio je da je Vladislav Dajković prijavio prijetnje smrću nakon izjave da treba ukloniti spomenik Titu.

- Predsjednik Slobodne Crne Gore Vladislav Dajković prijavio je danas Upravi policije prijetnje smrću koje je dobio nakon izjave da se spomenik Josipu Brozu Titu treba izmjestiti iz Podgorice, pozivajući se na evropsku praksu i rezolucije koje je usvojio Evropski parlament 2008. i 2019. godine po kojima se izjednačavaju komunizam i fašizam - navode u saopštenju.

Dajković bi da ukloni Tita

Dajković je u prijavi naveo da mu je izvjesni Radoica Peković uputio psovke uz prijetnje da Dajkovića i njegovu porodicu treba “pobit” zbog pomenute inicijative. 

- Prema našim saznanjima Radoica Peković je pripadnik danilovgradske policije. Najzad, smatrali smo da je atmosfera linča i progona zbog drugačijeg mišljenja prošlost, ali smo se nažalost prevarili.  Slobodna Crna Gora očekuje da pripadnici Uprave policije pod hitno privedu i saslušaju pomenutog Pekovića i da time pokažu da Dajković nije građanin drugog reda, za razliku od Mila Đukanovića koji je dobio policijsku pratnju na osnovu prijetnji koje je dobio od izvora po principu “reče mi jedan čovek” - zaključuju u saopštenju.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. avgust 2024 09:09