Александар Дамјановић / - Архива
22/10/2021 u 19:50 h
Blaženka GolubovićBlaženka Golubović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Дамјановић "службено" разријешен дужности, два рјешења за Петричевић

Службени лист је, на основу одлуке Здравка Кривокапића и његове владе, истовремено објавио два рјешења за Милену Петричевић, прво о разрјешењу на лични захтјев и друго о постављењу за в.д. директора Управе прихода и царина

Александар Дамјановић, в.д. директора Управе прихода и царина, разријешен је 21.10. на електронској сједници Владе Црне Горе. Међутим, у Службеном листу je тек недавно изашло рјешење о његовој смјени у ком се наводи да се разрјешава дужности без одржавања сједнице, за коју првобитно није ни било кворума.

image

Службени лист

- принтскрин

У рјешењу се наводи да је прибављена сагласност чланова Владе. Поставља се питање на који начин се дошло до сагласности, јер се није могла одржати сједница и ко је дао сагласност на то рјешење.

image

Службени лист

- принтскрин

На исти начин је у Службеном листу објављено рјешење, прво о разрјешењу, на лични захтјев, Милене Петричевић за разрјешење са функције в.д. генералне директорице Директората за надзор над радом Управе прихода и царина и надзор реализације пореске политике у Министарству финансија и социјалног старања.

image

Службени лист

- принтскрин

Потом је постављено рјешење о њеном именовању на позицију умјесто Дамјановића.

Дамјановић је на тој позицији био шест мјесеци, али ресорно Министарство финансија и социјалног старања (МФСС) није расписало конкурс за директора УПЦ у пуном мандату, нити именовало помоћнике в.д директора.

Подсјетимо Влада је јуче прво одложила сједницу јер премијер Здравко Кривокапић није имао кворум, а онда је, ипак, одржала електронским путем и смијенила Дамјановића.

Из Владе јавности није саопштено како је могло да се догоди да нема кворума, с обзиром на то да има само 12 министара, потпредсједника и предсједника, а за кворум је било довољно да дође макар шест министара.

Премијер првобитно није успио да дозове своје министре иако је према Пословнику сваки члан Владе дужан да присуствује сједници  и учествује у њеном раду.

- Само изузетно, када је члан Владе оправдано спријечен да присуствује сједници Владе, сједници присуствује његов помоћник или секретар министарства уз претходну сагласност предсједника Владе - пише у Пословнику.

Након информације о смјени Дамјановић је казао за портал Дан да очекује да јавност буде упозната са разлозима због којих му Влада није продужила мандат.

- Имајући у виду чињеницу да министар финансија Милојко Спајић, који је предложио Влади да ми не продужи мандат, у иностранству сачекаћу да он јавности саопшти разлоге овакве одлуке. Биће прилике да јавност чује аргументе министра Спајића за моје разрјешење. До тада остајем привржен раду за добробит свих грађана и државе Црне Горе - казао је Дамјановић за портал Дана.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

02. decembar 2021 08:25