Горан Даниловић / - Приватна архива
19/12/2021 u 14:37 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: Дајемо предност реконструкцији Владе, свако увођење ДПС-а у игру неприхватљиво

Уједињена Црна Гора се, како додаје, jавно обавезује да заједно са грађани пружимо отпор таквом науму

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић поручио да је реконструкција Владе најбоље рјешење, а упозорава да је свако увођење  пораженог ДПС-а у "игру" око нове Владе неприхватљиво.

Уједињена Црна Гора се, како додаје, jавно обавезује да заједно са грађани пружимо отпор таквом науму. Сигурно, неће ћутке гледати да се кроз концепт мањинске владе на велика врата, и то као судија, врати још радикалнији и екстремнији ДПС.

 - Уједињена Црна Гора подсјећа јавност и наше коалиционе партнере на наше стрпљиво и упорно залагање. Сваки договор у оквиру побједничког четрдесет једног  мандата прихватамо - реконструкција или нова Влада, само без икаквог авантуризма. Без обзира који би субјекти ушли у ту авантуру, да ли су нам партнери на државном или локалном нивоу, за нас би након тога били третирани као и ДПС - навео је он.

Како је додао, убијеђени су да већина грађана то не би прихватила, а они су смо спремни да то провјеримо и преузмемо одговорност у процесу одбране прошлогодишње побједе над ДПС-ом и њеним партнерима.

 - Овој Влади смо дали подршку иако нас за експертски концепт нико није питао - нисмо, чак, ни позвани на састанак на којему се то одлучило. Њеним радом нисмо задовољни у многим сегментима али нам ДПС неће пресуђивати то је извјесно. За годину и по дана само четворо људи који су чланови УЦГ су постављени на неку од функција и то далеко од оних које су сами врх извршне власти, напротив - тврди он.

Даниловић је напоменуо да трпе и траже да се утврди демократија и изборена слобода.

 - Ако можемо ми, могу и они који су добили педесет, стотину или више стотина "позиција по дубини", од државних секретара, директора највећих државних предузећа па редом. Радујемо се и томе што партије мањинских народа имају формализовану сарадњу и са дијелом наше већине. Због народа које представљају спремни смо да подржимо укључивање њихових кадрова на којем год нивоу у извршну власт, а који се претходно нису искомпромитовали у владама ДПС-а. Наравно, не прихватамо оне који су незајажљиво узимали и отимали "државне станове" и учествовали у корупционашким аферама. Дакле, свима нам је све јасно и сви све видимо. Због неколико министарских фотеља нећемо подржати прављење брлога. Бранићемо побједу.  Ако вам опрости народ са нама ћете лако - закључио је лидер Уједињене.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 00:29