Горан Даниловић / - Приватна архива
29/01/2022 u 16:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Даниловић: На изборе јунаци и соколови

Уjедињена ЦГ ипак позива на одбрану изборне воље сада, jер нема тих гаранциjа коjе ће из будућег одлучивања и пресиjецања искључити ДПС, казао је Даниловић

Лидер Уједињене Црне Горе Горан Даниловић казао је да с пажњом прате шта се наjављуjе и обећава у сусрет прављењу "нове владе".

- Уjедињена ЦГ за сад разумиjе само jедно: све могућности су отворене. Рекло би се да скоро сви могу са свима. Разумиjемо и да може бити да неко некога изда. Ниjе нам jасно само како се у оволикоj слози десила оваква неслога? Дакле, када ДПС, СДП, СД, ЛП, и "мањинске странке" сруше ову владу онда ћемо "ми" да тражимо гаранциjе за "нову" у коjоj ће вjерност бити услов приjе него станемо на луди камен заjедништва. Таj исти камен биће оружjе преварених ако преваре буде jош коjи пут - рекао је Даниловић.

Како је истакао, Уjедињена ЦГ ипак позива на одбрану изборне воље сада, jер нема тих гаранциjа коjе ће из будућег одлучивања и пресиjецања искључити ДПС.

- ДПС jе и своjим потписима са УРА наjавио помjерање расписаних избора у Улцињу и Беранама! Таj подухват одговара само њима, или ће бити да одговара и некима од нас? Чега смо се то уплашили? Чега ако jе извjесно да на беранским изборима треба да потучемо до ногу Ђукановићеву политику? Ако све ово радимо да "за никад" не вратимо ДПС, зашто му се помаже да не потоне? Да не помињемо како би га УРА разурила у Улцињу? Jош jедном позивамо да нам ДПС не буде судиjа и да се она августовска побjеда брани сад? Кад пристанемо да Ђукановић, као у његова наjсрећниjа доба, мимо Устава да поново мандат коjем "нашем" за састав Владе, за коjи мjесец ће таj мандат дати и своjему, а наши "западни приjатељи" ће нам тада обjаснити да jе то демократиjа - оцијенио је лидер Уједињене ЦГ.

Он је додао да Уjедињена ЦГ позива све чланице њихове добровољно растурене већине да траже изборе заjедно са подгоричким, барским, бjелопољским и редом.

- Позивамо да без комбинациjа и срамне трговине бранимо Устав, бранимо августовску побjеду и тражимо изборе. Онима коjи нас jедном преваре ми се нећемо нудити таман да ће нас довести до врата раjа. Преваранти ће преварити опет, и то већ сjутра. На изборе jунаци и соколови. На изборе велики народни трибуни - поручио је Даниловић.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 12:07